Vágólapra másolva!

A selejtezőből indult a hobarti tenisztorna győztese

A selejtezőből felkerült, majd utána is minden meccsét megnyerő belga Elise Mertens szerezte meg a tornagyőzelmet az ausztráliai Hobartban, a 226 ezer dollár (66 millió forint) összdíjazású női keménypályás tenisztornán.

A szombati döntőben a viadalnak a nemzetközi rangsor 127. helyezettjeként nekivágó játékos két sima szettben, 74 perc alatt verte a világranglistán 40. román Monica Niculescut.

A 21 esztendős Martens volt az, aki a selejtezők második körében búcsúztatta a világranglistán 160., tavaly junior US Open-bajnok, 18 éves magyar Gálfi Dalmát.

Döntő:
Mertens (belga)-Niculescu (román) 6:3, 6:1

Luxemburgi siker Sydneyben

A luxemburgi Gilles Muller nyerte a sydneyi keménypályás tenisztorna férfiversenyét. A 33 éves, balkezes játékos 17 éve tartó profi pályafutása első tornagyőzelmének örvendhetett, miután a szombati döntőben két szettben jobbnak bizonyult a brit Dan Evansnél.

Eredmény, férfiak, döntő:
Muller (luxemburgi, 6.)-Evans (brit) 7:6 (7-5), 6:2

A nők pénteki fináléjában a magyar származású, brit színekben versenyző Johanna Konta győzött, női párosban pedig magyar, orosz diadal született Babos Tímea és Anasztaszija Pavljucsenkova révén.