Del Potro lehet az Év visszatérője

Del POTRO, Juan Martin olimpia 2016 rio
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 13. Az argentin Juan Martin del Potro, miután győzött a spanyol Rafael Nadal ellen a Rio de Janeiró-i nyári olimpia férfi tenisztornája férfi egyesének elődöntőjében az Olimpiai Teniszközpontban 2016. augusztus 13-án. (MTI/EPA/Dzson Hon Kjun)
Vágólapra másolva!
Az argentin Juan Martín del Potro és az amerikai Jack Sock jutott az 566 ezer euró összdíjazású stockholmi keménypályás férfi tenisztorna döntőjébe.

Stockholm, elődöntők:
Del Potro (argentin)-Dimitrov (bolgár, 2.) 6:4, 7:5
Sock (amerikai, 6.)-A. Zverev (német, 4.) 6:7 (4-7), 7:6 (7-4), 6:4

A Rio de Janeiró-i olimpián ezüstérmes Del Potro a második helyen kiemelt bolgár Grigor Dimitrovot győzte le két szoros szettben a szombati elődöntőben, a hatodikként rangsorolt Jack Sock pedig a negyedik kiemelt német Alexander Zverevet verte. Del Potro brutális szervái mellett a lézerpontos tenyereseivel intézte el ellenfelét.

Del Potro - aki az elmúlt években rendkívül sokat hagyott ki folyamatos sérülései miatt - közel három év után játszhat újra döntőt ATP-tornán: legutóbb 2014 januárjában Sydneyben lépett pályára döntőben, és el is verte 6:3, 6:1-re a helyi kedvenc Bernand Tomicot.

Ha ezúttal nem is nyerné meg a döntőt, az argentin akkor is csúcsfavorit az Év visszatérője díjra: Stockholmban szabadkártyásként két korábbi top 10-játékost is kiejtett John Isner és Nicolas Almagro személyében, de legyőzte a szervakirály Ivo Karlovicot is, és egyelőre nem veszített adogatást (30/30).