Davis-kupát nyert ellenféllel kezd Fucsovics

Nicolas Almagro, tenisz
Spain's Nicolas Almagro returns the ball to Belgium's David Goffin during their men's third round match at the Roland Garros 2016 French Tennis Open in Paris on May 28, 2016. / AFP PHOTO
Vágólapra másolva!
Babos Tímea kiemeltként a selejtezőből érkező osztrák Barbara Haasszal, míg a kvalifikációt sikerrel vevő Fucsovics Márton a spanyol Nicolas Almagróval kezd az amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open főtábláján.

A szezon utolsó Grand Slam-versenyének honlapja szerint a 31. helyen kiemelt Babos a világranglista 140. pozícióját elfoglaló, 20 esztendős Haas ellen rajtol a 128 között, a világranglistán 156. Fucsovics pedig a 46. helyen álló, 2008-ban Davis-kupát nyert Almagróval mérkőzik a 64 közé jutásért.

A világranglistán karriercsúcsot jelentő 33. helyen álló Babos egy éve egyesben a nyitókörben, párosban pedig a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Nicolas Almagro Forrás: AFP

A 23 éves teniszező idén három számban szerepel a US Openen. Női párosban a kazah Jaroszlava Svedova lesz a társa, míg vegyespárosban az amerikai Eric Butorac-kal lép pályára.

Fucsovics pályafutása során először szerepel Grand Slam-torna főtábláján. A 24 éves magyar játékos 15. alkalommal futott neki GS-viadal selejtezőjének, de mostanáig nem járt sikerrel.

A hazai sportági szövetség honlapja szerint legutóbb 2002-ben volt magyar férfi játékos főtáblás a US Openen, éppen Fucsovics edzője, Sávolt Attila, aki azonban nem tudott meccset nyerni. A legutóbbi főtáblás meccsgyőzelemért egészen 1984-ig kell visszamenni az időben, amikor Taróczy Balázs jutott el a második körig.