Murray nem tudott aludni Klicskóék meccse miatt

Andy Murray, Fred Perry, tenisz
UNITED KINGDOM, London : British tennis player Andy Murray poses for pictures with the 2013 Wimbledon trophy neaxt to a statue of Fred Perry, the last British player to win the same event in 1936, at the All England Club in Wimbledon, southwest London, on July 8, 2013, a day after he won the men's singles final match against Novak Djokovic. Murray said he is determined to push on from his stunning Wimbledon win and add further Grand Slam titles to his achievements. AFP PHOTO / ANDREW COWIE
Vágólapra másolva!
A brit válogatottat Davis Kupa-győzelemre vezető Andy Murray bevallotta, hogy vasárnapi mérkőzése előtt megnézte az éjfél után véget ért nehézsúlyú ökölvívó világbajnoki címmérkőzést.

Nagy-Britannia csapata 3-1-re győzte le a házigazda belgákat Gentben. A világranglista második helyén álló Murray pénteken az egyesét, majd szombaton - fivére, Jamie oldalán - a párosát is megnyerte, és miután a vasárnapi egyesben legyőzte David Goffint, a vendégek behozhatatlan előnyre tettek szert. A végeredmény 3-1 lett, mert az utolsó egyest nem játszották le.

A britek legutóbb 79 éve, 1936-ban tudták megnyerni a Davis Kupát és a mostani a tizedik sikerük.
"Természetesen ez egy csodálatos érzés. Azt hiszem,

- mondta Murray, aki hangsúlyozta: érzelmileg még egyetlen siker sem volt rá ilyen hatással eddigi karrierje során.

Forrás: AFP/Andrew Cowie

A 28 éves skót a világcsoport 1981-es létrehozása óta - az amerikai John McEnroe és a svéd Mats Wilander után - a harmadik, aki tökéletes, 8-0-s mérleggel zárta egyesben a DK-szezont.

"Tudom, hogy ilyesmire korábban csak ketten voltak képesek, szóval ez szép teljesítmény, ami nem fordul elő túl gyakran. Büszke vagyok erre. Ahhoz, hogy az összes meccsemet megnyerjem, nagyszerű játékra volt szükségem. Örülök, hogy segíteni tudtam a csapatot" - mondta.

Murray 2013-as sikerével 77 év után az első brit teniszező volt, aki megnyerte a wimbledoni Grand Slam-tornát.

Murray lelkes bokszrajongó, és mint kiderült, a Goffin elleni meccsét megelőző éjszaka egy részét a nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzés megtekintésével töltötte. Az angol Tyson Fury egyhangú pontozással legyőzte az ukrán Vlagyimir Klicskót, a skót teniszező pedig elmondta, hogy sikerült találnia egy internetes közvetítést, annak segítségével nézte a düsseldorfi összecsapást.

"Valószínűleg nem ez volt a legokosabb dolog, amit tehettem.

- vallotta be Murray.

Leon Smith szövetségi kapitány is őt dicsérte az ünnepélyes eredményhirdetés után.

"Elképesztő, amit a csapatért tett, hogy egy év alatt ennyit nyert. Minden alkalommal testileg-lelkileg a csapatért küzdött. Ez tényleg hihetetlen, mindannyian hálásak és büszkék vagyunk" - nyilatkozta az edző.