Hingis Federert akarja az olimpiára

Martina Hingis, Roger Federer, tenisz
AUSTRALIA, Perth : Martina Hingis (L) and Roger Federer of Switzerland are all smiles during their mixed doubles match against Tamarine Tanasugarn and Paradorn Srichaphan of Thailand at the Hopman Cup in Perth, 31 December 2000. The Swiss pair won 6-0, 6-1, to give them a three rubbers to nil win in the tie, after they had both earlier won their singles' matches. AFP PHOTO/Greg WOOD
Vágólapra másolva!
Martina Hingis, aki Roger Federerrel szeretne vegyes párosban indulni a jövő évi riói olimpián, honfitársa válaszára vár.

A 35 éves játékos a Tennis Magazine-nak nyilatkozva azt javasolta, Federernek tegyék fel a kérdést, hogy megvan-e már a válasza.

Martina Hingis szívesen játszana újra Roger Federer oldalán Forrás: AFP/Greg Wood


"Mindig is azt mondtam, hogy szeretnék Rogerrel játszani, a 2001-es Hopman Kupát egyébként együtt nyertük meg. A döntés nem az én kezemben van. Neki megvan a saját időrendje, és mondhatom, eléggé elfoglalt" - tette hozzá az egyesben ötszörös Grand Slam-győztes Hingis, aki az indiai Sania Mirzával jelenleg a női párosok világranglistájának élén áll, és a hónap elején megnyerte a WTA-vb-t.

Federernek gondolkodnia kell

A 34 éves, 17-szeres GS-bajnok Federer elsősorban egyesben szeretne győzni Rióban, már csak azért is, mert az olimpiai egyéni arany még hiányzik a gyűjteményéből. Idén márciusban fenntartásait fogalmazta meg azzal kapcsolatban, hogy Hingissel is pályára lépjen Rióban.

"Az a gond, hogy nem tudom, hogyan játszhatnék egyesben, férfi párosban és vegyes párosban is kilenc nap alatt. Ha mindent megpróbálnék megnyerni, az 15 mérkőzést jelentene. El kell még gondolkodnom a prioritásokról" - mondta akkor.

Wawrinka a B-terv

Négy éve viszont még éppen ő tervezte a vegyes párost, de akkor Hingis nem volt aktív. Amennyiben kettejük párosa most sem állna össze, Hingis Stan Wawrinkával is játszana. "Egyelőre kivárok... Stan azt mondta nekem, hogy készen áll a beugrásra, ha Roger nemet mondana. Mindegyikük jó választás lenne a számomra" - tette hozzá.