Vágólapra másolva!
A londoni bajnok Taróczy Balázs, Heinz Günthardt magyar-svájci duó az 1985-ös wimbledoni férfi páros döntő "újrajátszását" is megnyerte az ausztrál Pat Cash és John Fitzgerald ellen kedden a Papp László Sportarénában zajló, nyolcadik Tennis Classics gálán.

A 30 évvel ezelőtti csatában 6:4, 6:3, 4:6, 6:3-ra győztek Taróczyék, akik azóta sem találkoztak ellenfeleikkel. A "visszavágó" - amelynek szüneteiben 1985-ös slágerek szóltak - elején Fitzgerald lábszársérülést szenvedett, kétszer is ápolták, ám ha sántikálva is, de végigjátszotta a meccset. Az ausztráloknak 6:6 után a rövidítésben három mérkőzéslabdájuk volt, ám a magyar-svájci kettős látványos pontokkal fordított, és végül 8-6-ra hozta a tie-breaket. A Cilic-csapat ezzel 19:14-re vezet összesítésben.

Heinz Günthardt viccesen úgy értékelt, hogy fejlődött a játéka az elmúlt 30 évben, ugyanis akkor még sokat mozgott feleslegesen, mostanra azonban beérett, és csak akkor mozdul meg, ha igazán szükséges. "Nem ellenfelek, hanem barátok vagyunk, tévékommentátorként is dolgozunk szinte mindannyian, ezzel együtt nagyon letört vagyok, hogy kikaptunk" - fogalmazott a maga szarkasztikus stílusában a meccs közben is sokat élcelődő Cash.

Taróczy Balázs, Heinz Günthardt, Wimbledon, 1985 Forrás: Sportmuzeum.hu

Az 54 éves Fitzgerald elmondta, az ő korában már az is valami, hogy az ember életben van. Hozzátette, remekül érzi magát Budapesten, és ezúttal is a megfelelő ellenféltől kaptak ki. Taróczy a Tennis Classics főszervezőjeként köszönetet mondott a három "fiatalembernek", hogy elfogadták a meghívást, és újra együtt lehettek.

"Pat és Heinz Európában él, úgyhogy külön köszönöm John Fitzgeraldnak, hogy eljött Ausztráliából, és a sérülése ellenére végigküzdötte a meccset" - jelentette ki a 61 éves magyar teniszlegenda. A továbbiakban a horvát Marin Cilic és a francia Richard Gasquet férfi egyesben, majd Cilic Babos Tímeával, Gasquet pedig honfitársával, Kristina Mladenoviccsal vegyes párosban lép pályára.