Modellként is helyt állna Wimbledon új tinicsillaga

Szofija Zsuk, tenisz
UNITED KINGDOM, Wimbledon : Russia's Sofya Zhuk celebrates winning a point against Russia's Anna Blinkova during the girls singles final on day twelve of the 2015 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 11, 2015
Vágólapra másolva!
A nyáron meglepetésre a mindössze 15 éves Szofija Zsuk nyerte meg az idei wimbledoni teniszbajnokság lány egyesét. A nyolcaddöntőben a magyar Stollár Fannyt búcsúztató tehetséget máris Marija Sarapovához hasonlítják: nem csupán a tehetsége, de szépsége és a modellkedés iránti vágya miatt is.

Az 1999. december elsején, Moszkvában született Szofija Zsuk pályafutása során egy ITF-tornát nyert meg, tavaly októberben, Kazahsztánban, WTA-viadalon pedig még nem is indult el.

Wimbledonban azonban remekelt, nem kiemeltként indulva három kiemeltet is legyőzött - köztük a magyar Stollár Fannyt a nyolcadöntőben -, végül a fináléban 7:5, 6:4-re verte Anna Blinkovát, és szettveszteség nélkül lett bajnok.

Szofija Zsuk nagy sikert ért el Wimbledonban Forrás: AFP

Orosz játékos utoljára 2002-ben nyert a juniorok között Wimbledonban, akkor ugyancsak az orosz házidöntőben Vera Dusevina verte Maria Sarapovát.

Érdekli a modellvilág is Forrás: Itftennis.com

A szakemberek szerint a világranglistán jelenleg 813. helyen álló Zsuk hamarosan Sarapova nyomdokaiba léphet, és nem csupán az eredményesség tekintetében. A 15 éves teniszező - aki imádja a sakkot - úgy érzi, könnyen megférhet egymás mellett a tenisz- és a modellkarrier.

Zsuk nyerte az orosz házidöntőt Forrás: AFP

A gyönyörű sportoló a divatvilág egyik legmeghatározóbb piaci szereplőjének számító IMG Fashion egyik modellje, és azt mondta, számára a divatbemutatók ugyanolyan fontosak lesznek, mint a teniszmérkőzések.