Vágólapra másolva!
Gálfi Dalma edzője, Temesvári Andrea másként döntött volna a magyar szövetség helyében, amely a wimbledoni Grand Slam-tornát junior párosban megnyerő Gálfi, Stollár Fanny kettőst a pályán kívüli viselkedése miatt kizárta az Eb-csapatból.

A Magyar Tenisz Szövetség először mindössze annyival indokolta a duó büntetését, hogy "nem volt sportemberhez méltó a viselkedésük", elsősorban a pályán kívül.

Így adogatott Gálfi Dalma a magyar-szerb Fed-kupa-meccsen Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Én biztosan nem így döntöttem volna. Különösen tehetségesek, és igen, neveletlenek is tudnak lenni, de melyik fiatal nem az? Őket még nevelni kell.

- nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Temesvári Andrea, aki lezártnak tekinti a történteket.

Gálfi Dalma apja, Gálfi Tamás korábban azt mondta, hogy a lányának mindössze annyi volt a bűne, hogy "vitába keveredett a válogatott edzőjével az edzésmunkájáról, illetve elkésett az Eb-re indulásról".

Stollár Fanny már három éve országos bajnok tudott lenni Fotó: Origo

Később a szövetség egy újabb közleményben a játékosok tiszteletlen megnyilvánulásáról írt: "Úgy gondoljuk, hogy egy profi sportoló értékrendjében elfogadhatatlan, hogy többször késik edzésről, nyíltan felülbírálja az edző utasításait, és az edzésmunkát megtagadja" - olvasható többek között a vasárnapi kommünikében.