Vágólapra másolva!
A magyar U18-as lány teniszválogatott megnyerte az Eb selejtező csoportot, így jövő héten a franciaországi Eb-döntőben szerepelhet. A wimbledoni hősnőket, Gálfi Dalmát és Stollár Fannyt néhány U18-as fiúval együtt kizárták a válogatottból. 

Sajnálatos módon a múlt heti egyéni Eb nagyszerű egyéni és páros eredményét beárnyékolta az a tény, hogy a játékosok – elsősorban pályán kívüli – viselkedése sportemberhez nem volt méltó, főleg nem egy olyan eseményen, melyen a hazájukat képviselték - kezdi beszámolóját a huntennis.hu oldal.

A lányoknál Gálfi Dalma és Stollár Fanny viselkedése vezetett oda, hogy őket is ki kellett zárni a csapatból, helyettük Stolmár Rebeka és Mészáros Lotti került a csapatba, az utolsó pillanatban beugró két játékos ennek szellemében is vágott neki az aradi Eb-selejtezőnek, és kiválóan teljesítve nagymértékben hozzájárultak ahhoz, hogy a csapat kijutott az Eb-döntőre.

A wimbledoni hősnők Forrás: Origo

A magyar csapat Ciprust, Svédországot és a döntőben Spanyolországot legyőzve végzett az Eb-selejtezőtorna élén.

A fiúk kizárása visszalépést eredményezett

A balhé következményként az U18-as fiú csapatból Szintai Dávidot és Valkusz Mátét ki kellett zárni, továbbá Dávid egy éves válogatottságtól való eltiltást is kapott. Ennek tudatában, valamint Kotormán Ákos sérülése miatt az U18-as csapat nevezését kénytelenek volt a szövetség visszavonni az Európai Tenisz Szövetségnél.

Az oldal tudósítása kiemeli, hogy "a Magyar Tenisz Szövetség számára mindig kiemelt fontossággal bírt, hogy játékosai méltón képviseljék hazájukat. Ezt teszik eredményességük révén az egyéni versenyeken is, ám azon kevés alkalom során,

amikor a hazájukat képviselve Eb-n, vébén vesznek részt, az eredményesség másodlagossá válik, sokkal fontosabb a címeres mez tisztelete, az, hogy megértse mindenki, hogy milyen felelősséggel jár együtt a válogatottság."