Babos nagy skalpot szerzett Marrákesben

Babos Tímea, tenisz
Monterrey, 2015. március 5. A magyar Babos Tímea az olasz Sara Errani ellen játszik a monterreyi keménypályás női tenisztorna második fordulójában 2015. március 5-én. (MTI/EPA/Miguel Serra)
Vágólapra másolva!
Babos Tímea meglepetésre könnyedén nyert az ötödik helyen kiemelt Mona Barthel ellen a 250 ezer dollár (70 millió forint) összdíjazású, marrákesi salakpályás női tenisztornán, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe.

A világranglistán 86. magyar játékos az első játszmát 52 perc alatt nyerte meg a rangsorban 39. német riválisa ellen, majd a folytatásban 20 perc alatt, vesztett játék nélkül diadalmaskodott.

Babos - aki pályafutása eddigi mindkét mérkőzését elveszítette Barthellel szemben - a nyolcaddöntőben a selejtezőből főtáblára jutott brazil Teliana Pereirával találkozik, aki 81. a WTA-rangsorban. A két játékosnak ez lesz az első egymás elleni mérkőzése.

"A meccs eleje hasonlóan alakult, mint Charlestonban" - értékelt a honlapján Babos. "Kicsit izgultam is, hogy megint nem sikerült kihasználni a lehetőségeimet. Aztán beindult a szekér, az alapvonalról nagyon jól játszottam, jól ritörnöztem. Egyedül a szervám nem volt valami acélos, de nem baj.

A magyar játékos - a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán - párosban már a legjobb nyolc között jár.

eredmény, egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Babos Tímea - Mona Barthel (német, 5.) 6:4, 6:0