Vágólapra másolva!
Az első helyen kiemelt, volt világranglista-vezető spanyol Rafael Nadal összesen két játékot engedélyezett az argentin Federico Delbonisnak az 500 ezer dollár (134 millió forint) összdíjazású Buenos Aires-i salakpályás férfitenisztorna negyeddöntőjében.

Nadalnak alig 62 percre volt szüksége az elődöntőbe jutáshoz.

eredmények, negyeddöntő:
Almagro (spanyol) - Robredo (spanyol, 2.) 6:3, 6:2
Berlocq (argentin) - Rola (szlovén) 6:1, 6:3
Nadal (spanyol, 1.) - Delbonis (argentin) 6:1, 6:1
Monaco (argentin) - Cuevas (uruguayi, 3.) 7:6 (7-1), 6:7 (4-7), 6:4

Az elődöntőben:
Nadal - Berlocq
Almagro - Monaco

Az első helyen kiemelt japán Nisikori Kej és a másodikként rangsorolt spanyol David Ferrer vívja a döntőt az 1,4 millió dollár (374 millió forint) összdíjazású acapulcói keménypályás férfi tenisztornán. Nisikori három játszmában kerekedett felül a negyedikként kiemelt dél-afrikai Kevin Andersonon, és Ferrer is háromszettes csatára kényszerült az amerikai Ryan Harrisonnal szemben.

eredmények, elődöntő:
Nisikori (japán, 1.) - Anderson (dél-afrikai, 4.) 6:2, 3:6, 6:3
Ferrer (spanyol, 2.) - Harrison (amerikai) 4:6, 6:0, 6:0

Borsos Gábor, illetve Stolmár Rebeka nyerte meg egyesben a fedettpályás tenisz országos bajnokságot a budapesti Nemzeti Edzés Központban.

A második helyen kiemelt, siófoki Borsos a szombati döntőben 6:3, 2:6, 6:4, 6:0-ra verte Gödry Leventét, míg az Ábris 2010 TSE-t erősítő Stolmár 6:0, 6:1-re legyőzte Fekete Lilit. Párosban Gödry Levente és Nagy Péter, illetve Papi Claudia és Tsereteli Alexandra diadalmaskodott.

A férfi döntőt játszó Borsos és Gödry bekerült a Moldova ellen készülő Davis-kupa-csapatba, amelynek még Fucsovics Márton és Filipenko Viktor a tagja. "Gábor nagyszerű játékkal verte Leventét a fináléban, utóbbi pedig párosban győzött, ami azért fontos, mert Marcival is régóta ismerik egymást, és jó kettőst alkothatnak a DK-ban. Vitya jó meccseket játszott az elődöntőig, a sokszoros magyar bajnok Balázs Attila viszont kitartott elhatározása mellett, és már nem vállalta a válogatottságot" - mondta Kuhárszky Zoltán, aki 1999-ben három mérkőzésen már vezette a csapatot.

Borsos a 944., Filipenko az 1031., Gödry pedig az 1131. az ATP-rangsorban. Ami a moldovaiak elleni kilátásokat illeti, a kapitány közölte, az ellenfél második számú teniszezője, Maxim Dubarenco sérülés miatt várhatóan nem jön Magyarországra, ebben az esetben könnyebb dolga lehet a magyar csapat második számú játékosának.

"Hétfőn együtt utazunk Győrbe, ahol az Egyetemi Sportcsarnok kemény pályáján készülünk, amelyen az ob-t is rendezték" - tette hozzá. Legutóbb 2013-ban Moldovában csapott össze a két gárda, akkor a hazaiak 3-2-re nyertek.

A moldovaiaknál a 164. helyen álló Radu Albot után a legjobb játékos a 394. helyezett Maxim Dubarenco, őt pedig a 895. helyen álló Andrei Ciumac követi. Albot tavaly legyőzte Fucsovicsot a US Open selejtezőjében, a 2013-as DK-párharcban viszont a magyar játékos nyert.

Győrben 2009-ben már volt Davis-kupa-párharc, akkor - az azóta a világranglista 11. helyére feljött - Grigor Dimitrovval érkezett bolgárok 3-2-re legyőzték a magyarokat. Ha a magyarok felülmúlják Moldovát, akkor július 17-19-én fogadhatják Zimbabwét vagy Bosznia-Hercegovinát, újabb továbbjutás esetén pedig Madagaszkár (itthon), Luxemburg (idegenben), Bulgária (idegenben) vagy Lettország (idegenben) következne szeptemberben a feljutásért. Ha viszont a csapat kikap a moldovaiaktól, valószínűleg Zimbabwében kell pályára lépnie a kiesés elkerülése érdekében.

A válogatott a 2013-as osztályozón 4-1-re kikapott Luxemburg csapatától a budapesti Elektromos Csarnokban, így tíz év után kiesett a II-es csoportból. Tavaly májusban aztán Szegeden kiharcolta a feljutást, így idén ismét a zóna második vonalában küzdhet.