Djokovic ötszettes csata után döntős

DJOKOVIC, Novak Melbourne, 2015. január 30.
A szerb Novak Djokovic a svájci Stan Wawrinka ellen játszik az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjében Melbourne-ben 2015. január 30-án.  (MTI/AP/Bernat Armangue)
Melbourne, 2015. január 30. A szerb Novak Djokovic a svájci Stan Wawrinka ellen játszik az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjében Melbourne-ben 2015. január 30-án. (MTI/AP/Bernat Armangue)
Vágólapra másolva!
Novak Djokovic lesz Andy Murray ellenfele az Australian Open férfi egyesének döntőjében, miután öt szettben legyőzte Stanislas Wawrinkát.

AusOpen, férfi egyes, elődöntő:
Djokovic (szerb, 1.)-Wawrinka (svájci, 4.) 7:6 (7-1), 3:6, 6:4, 4:6, 6:0

Novak Djokovic már négyszer megnyerte az év első Grand Slam tornáját, tavaly azonban épp a későbbi győztes Wawrinkától kapott ki a negyeddöntőben. A két klasszis legutóbbi három Grand Slam-összecsapása hatalmas küzdelmet, mind döntő játszmát hozott.

Küzdelemben most sem volt hiány. Az első játszmában Wawrinka brékelt hamarabb, de hiába vezetett 4:3-ra, nem tudta tartani a szerváját. Végül a rövidítés nagyon simán, 7-1-gyel lett a világelsőé.

A második játszmában mind a ketten magabiztosak voltak adogatóként, kettejüknek összesen három bréklehetősége adódott, de Wawrinkának egy is elég volt az egyenlítéshez.

Djokovic kapaszkodik a győzelemért Forrás: MTI/AP/Bernat Armangue

A harmadik játszmában 3-0-ra is vezetett Djokovic, innen azonban még volt visszaút Wawrinka számára, de 5-4-nél ismét bukta a szerváját, ezzel a szettet is.

A folytatásban gyengén kezdett Wawrinka, ismét brékhátrányba került, de fokozatosan visszajött a meccsbe, és végül a szettet is megnyerte. Ezzel tehát jöhetett az újabb maratoni öt szettes.

Wawrinka lendülete azonban nem tartott ki a döntő játszmában, Djokovic kiszenvedte az első adogatójátékát, aztán viszont nem ismert kegyelmet, így hamar eldőlt, hogy ő lesz Andy Murray ellenfele a vasárnapi fináléban.

A két játékos korábban kétszer már találkozott az Australian Open döntőjében (2012, 2013), azok Djokovic győzelmével záródtak.