Vágólapra másolva!
A két Williams nővér közül Serena sima győzelemmel jutott elődöntőbe az Australian Openen, Venus azonban három szettben kikapott a torna meglepetésemberétől, Madison Keystől. A férfiaknál a címvédő Stan Wawrinka játszmát sem vesztett a japán Nisikori Kej ellen.

A két Williams a 2009-es wimbledoni döntő óta nem játszott egymás ellen Grand Slam-tornán, és hogy a nagy meccs most sem jött össze, az a 19 éves Madison Keys miatt van, aki három szettben legyőzte Venust.

Keys mindössze kétéves volt, amikor Venus Williams már élete első GS-döntőjében szerepelt, és úgy nőtt fel, hogy az idősebbik Williams nővér volt a példaképe. Keys megnyerte az első szettet, aztán a másodikban 1:4-nél a combját fájlalva ápolást kért, és felrémlett benne, hogy úgy jár, mint Wimbledonban tavaly, ahol éppen egy combsérülés miatt kellett visszalépnie.

Végül az ápolás használt, és bár a második szettet elbukta, a harmadikat 6:4-re ismét ő nyerte, és ezzel élete első GS-elődöntőjére készülhet. Keysnek Lindsay Davenport az edzője, aki biztos ellátja majd hasznos tanácsokkal az elődöntő előtt is, ahol a világelső Serena Williams igyekszik bosszút állni nővére kiesése miatt.

Madison Keys először játszhat elődöntőt egy GS-tornán Forrás: AFP

Serena torokfájással küszködött az elmúlt napokban, de ez sem zavarta abban, hogy 31 nyerőt ütve 6:2, 6:2-re legyőzze a tavalyi döntős szlovák Dominika Cibulkovát. Williams és Cibulkova ötödször találkoztak, és mind az ötször az amerikai győzött.

A férfiaknál Stan Wawrinkának összejött a visszavágás Nisikori Kej ellen a tavalyi US Open negyeddöntőben elszenvedett vereségért. Wawrinka a harmadik szett rövidítésében már 6-1-re is vezetett, de csak a hatodik meccslabdáját értékesítette, így a tavalyi Monte Carló-i torna először nyert a top ötben lévő játékos ellen.

Ellenfele az elődöntőben Novak Djokovic lesz, aki szintén játszmaveszteség nélkül lépett tovább Milos Raonic ellen. Az első szett volt a legszorosabb, ezt 55 perc alatt, rövidítésben nyerte meg a világelső, a másik kettőt pedig 65 perc alatt tett mellé, így kereken két óra alatt végzett a negyeddöntőjével.

negyeddöntő, férfiak:
Wawrinka (svájci, 4.) - Nisikori (japán, 5.) 6:3, 6:4, 7:6 (8-6)
Djokovic (szerb, 1.) - Raonic (kanadai, 8.) 7:6 (7-5), 6:4, 6:2

nők:
S. Williams (amerikai, 1.) - Cibulkova (szlovák, 11.) 6:2, 6:2
Keys (amerikai) - V. Williams (amerikai, 18.) 6:3, 4:6, 6:4