Federerék közel a Dk-sikerhez

FEDERER, Roger; WAWRINKA, Stanislas Lille, 2014. november 22.
A svájci Roger Federer (b) és Stanislas Wawrinka a francia Julien Benneteau és Richard Gasquet elleni mérkőzésen a tenisz Davis Kupa Franciaország-Svájc döntőjében, a franciaországi Lillében 20
Lille, 2014. november 22. A svájci Roger Federer (b) és Stanislas Wawrinka a francia Julien Benneteau és Richard Gasquet elleni mérkőzésen a tenisz Davis Kupa Franciaország-Svájc döntőjében, a franciaországi Lillében 2014. november 22-én. (MTI/AP/Christophe Ena)
Vágólapra másolva!
Svájc közel került története első Davis-kupa-sikeréhez, miután párosban győzött a franciák ellen, Lille-ben.

Davis-kupa, döntő, 2. nap (Lille):
Franciaország (Benneteau, Gasquet)-Svájc (Federer, Wawrinka) 3:6, 5:7, 4:6
az állás: 2-1 Svájc javára

Roger Federer nem teljesen egészségesen is elvállalta a párost a Davis-kupa döntőjében, melyet a lille-i focistadionban, a Pierre Mauroy-ban. Jól tette, Stanislas Wawrinkával együtt legyőzték a hazai duót, így a zárónap előtt 2-1-re vezetnek.

Svájc még sosem nyert Dk-t, a franciák elleni mérlege is elég csúf, 10-2, egyelőre. Vasárnap azonban mindent szépnek láthatnak majd, ha Federer legyőzi Jo-Wilfried Tsongát, vagy Wawrinka Gael Monfilst.

Federer és Wawrinka taktikai sutymorgása Forrás: MTI/AP/Christophe Ena

Federer pályafutásából már csak a Dk-győzelem hiányzik, a karrier Grand Slamet már megcsinálta, vébét hatot is nyert, és az olimpiát is behúzta, éppen Wawrinkával párosban.