Vágólapra másolva!
Az első két egyes után 1-1-re áll a Franciaország-Svájci tenisz Davis-kupa lille-i döntője, ahol Roger Federer alapos verést kapott.

Az első mérkőzésen Stanislas Wawrinka négy szettben legyőzte Jo-Wilfried Tsongát, ezzel a vendég svájci válogatott 1-0-ra vezetett. A világranglista negyedik helyén álló Australian Open-címvédő 2 óra 24 perces csatában nyert.

A második egyes meccsen meglepetésre Gael Monfils nagyon simán, három játszmában megverte a világranglista második helyén álló Roger Federert, aki az ATP-világbajnokság vasárnapi döntőjétől hátsérülés miatt visszalépett.

Federer foghatja a fejét Forrás: AFP/Philippe Huguen

A párharc a Pierre Mauroy futballstadion salakos pályáján zajlik telt ház, azaz 27 432 ezer néző előtt. Ez egyben új DK-rekord is, az eddigi csúcsot tíz éve, a Spanyolország-Egyesült Államok párharcban regisztrálták Sevillában, ahol 27 200-an voltak jelen.

A szombati páros ütközetben a házigazdáktól a Julien Benneteau-Richard Gasquet, a vendégektől pedig a Marco Chiudinelli-Michael Lammer kettős szerepel majd. A zárónapon Federer kezd Tsongával, míg az ötödik összecsapás Wawrinkáé és Monfilsé lesz.

A franciák eddig kilenc alkalommal nyertek a Davis-kupában, a svájciak az első sikerükre hajtanak.

Eredmény, döntő:
Franciaország-Svájc 1-1 - állás az első két egyes után
Jo-Wilfried Tsonga - Stan Wawrinka 1:6, 6:3, 3:6, 2:6
Gael Monfils - Roger Federer 6:1, 6:4, 6:3