Jön az üzenetszerkesztés az SMS utódjába

mobilozás sms rcs üzenetküldés chatelés csevegés texting
Fotó: Fausto Sandoval / Unsplash
Vágólapra másolva!
Csak akkor lesz elérhető, ha mindkét fél mobilja támogatja.
Vágólapra másolva!

Nagy buzgalommal bővítik az androidos Google Messages üzenetküldő appot a fejlesztői. Az alkalmazás eredetileg SMS küldésére és fogadására szolgált, de most már jó ideje bármely telefonon támogatja az SMS utódjának szánt RCS technológiát is, ez a chatappokban megszokott csevegési élményt kínál.

Most a Messages béta verzióját használóknál új funkció kezdett feltűnni, szintén a chatappokat másolva hamarosan az RCS-es csevegések során is elérhető lesz az elküldött üzenetek utólagos szerkesztése, már amennyiben a chatelésben résztvevő összes fél készüléke támogatja a funkciót. 

A jelek szerint az üzenetek csak az elküldésüket követő 15 percben szerkeszthetőek, az átírásuk esetén az új szöveg leváltja az eredeti szöveget a másik fél szövegbuborékjában.

A szövegek utólagos szerkesztésével érdemes vigyázni, hiszen hiába nem látszik mellettük az elolvasott állapotot jelző pipa, attól a másik fél felugró értesítésben még láthatta az eredeti változataikat. A szerkesztési lehetőség ellenére erősen javasolt már elsőre olyan üzeneteket küldeni, amelyeket nem kell utólag megbánni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!