Mutatjuk, hogy melyik természetes cukorpótlót érdemes választani, ha diétázunk

fehér- és barna cukor, fehérésbarnacukor
Fotó: Shutterstock/fotorince
Vágólapra másolva!
Napjainkban egyre több természetes édesítőszer közül válogathatunk az egészségtudatosság jegyében, ezért nem kell lemondanunk az édes ízekről akkor sem, ha cukorbetegek vagyunk, vagy szeretnénk megszabadulni néhány pluszkilótól. Mutatjuk a legismertebb természetes édesítőszereket, és azok egészségre gyakorolt hatásait.
Vágólapra másolva!

Fruktóz

A fruktóz, azaz gyümölcscukor a legédesebb cukorpótló, ami természetes formában is megtalálható a gyümölcsökben és a mézben. 30-40%-kal 

kevesebbet kell használni belőle, mint a hagyományos cukorból. Viszonylag kalóriaszegény, és glikémiás indexe is jóval alacsonyabb, mint a hagyományos cukoré,

ám fogyókúrázóknak és cukorbetegeknek érdemes csínján bánni vele. Sportolóknak - különösen megterhelő edzés előtt - viszont jó választás.

édesítőszerek, édesítőszer, gyűjtés
fruktóz
Fotó: spline_x / Shutterstock/spline_x