Egész Izland készül a foci-vb-re

Izland, izlandi ünnep, foci
Vágólapra másolva!
Egész Izland lázban ég a jövő évi labdarúgó világbajnokság miatt. A 330 ezer lelkes szigetország focicsapata kijutott a 2018-as, oroszországi tornára, ez korábban még soha nem sikerült az izlandiaknak. A történelmi sportsikernek számító szereplést szinte jobban várják a helyiek, mint a karácsonyt.
Vágólapra másolva!

Az Origo a helyszínen megtudta: az izlandiak óriási nemzeti sikernek tartják a fociválogatott világbajnoki szereplését, annyira, hogy még az időbeosztásukat is az oroszországi tornához igazítják.

"Kis túlzással mondhatom, hogy ki fog ürülni a sziget jövő nyáron.

Nem is tudom, mi lesz a hazánkkal abban az egy hónapban, mert alig lesz valaki, aki dolgozni fog" - mondta az Origónak a Reykjavíkban idegenvezetőként dolgozó Helga.

"Nagyon büszkék vagyunk a focistáinkra, és nemcsak mi, felnőttek. A gyerekek az adventi naptár mellett a világbajnokság kezdetéig is számolják már vissza a napokat"

- folytatta a beszámolót Helga.

Izland a 2016-os foci Eb-n a legjobb nyolcig jutott, a labdarúgó válogatott tagjait már akkor hősként ünnepelték otthon.

A 2018-as kijutást aztán 2017. október 9-én, Koszovó legyőzése után köszöntötte az izlandi szurkolótábor elsöprő erővel.