Van Gaal mindenkit kiosztott

Louis van Gaal a holland csapat edzője
Netherlands' coach Louis van Gaal attends a press conference at the Fonte Nova Arena in Salvador on June 12, 2014, on the eve of the Group B football match between Spain and Netherlands in the 2014 FIFA World Cup. AFP PHOTO / DAMIEN MEYER
Vágólapra másolva!
A holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Louis Van Gaal először a játékvezetőkre és a FIFA-ra, majd egy újságíróra akadt ki a Chile ellen 2-0-ra megnyert világbajnoki mérkőzés után.
Vágólapra másolva!

"Az első két meccsen két kétes tizenegyest fújtak be, botrányos volt a játékvezetés, most azonban nagyszerű bírót kaptunk. Én mindig a tényeket nézem, ha egy játékosom rosszul játszik, akkor lecserélem, és a következő meccsen nem ő kezd. A FIFA-nak is ezt kellene tennie a játékvezetőkkel" - mondta a holland kapitány a hétfői meccs utáni sajtótájékoztatón.

Van Gaal hozzátette, szerinte a csapata okosabban játszott, mint Chile, ezért tudott győzni, és ezzel hibátlan teljesítménnyel megnyerni a csoportját.

Egy újságíró rákérdezett arra, a holland válogatott messze nem olyan támadó felfogású, mint amilyen korábban volt. Van Gaalnak nem tetszett a kérdés: "Akkor visszakérdezek, maga mit nevez támadó focinak? Azt kérdezi, hogy miért nem 4-3-3-ban játszottunk? Azért, mert akkor a két szélsőnknek, Robbennek és Lensnek futnia kellett volna végig a két chileivel, Islával és Menával, és biztos, hogy nem bírták volna végig. Nem akarom, hogy a csatáraimnak szélsőket kelljen üldözniük. Én nyerni szeretek, és láthatják az önéletrajzomban, hogy ez megy is. Most mind a három meccset megnyertük, ha nem tettük volna ezt, akkor lecsapják a fejemet. Azt pedig nem szeretném" - mondta Van Gaal. Arra a kérdésre nem válaszolt, hogy Brazíliát, Horvátországot vagy Mexikót szeretné nyolcaddöntős ellenfélnek.

Forrás: AFP/Damien Meyer

Van Gaalt megkérdezték arról is, mi a titka annak, hogy mindig gólt szerez az a játékos, akit becserél. "Ez csak szerencse. Persze tudtam, hogy Chile az utolsó 15 percben sok helyet fog nekünk adni a kontrákra, Fer és Memphis pedig nagyon gyorsak és jól kihasználják ezeket a helyzeteket, de ez akkor is csak szerencse."

A meccs legjobbjának Arjen Robbent választották, aki elmondta, hogy szintén nem foglalkozik azzal, hogy kivel játszanak a következő körben. "Nekem mindegy, hogy kit kapunk, nyernünk kell, és kész. Nagyon jó lehetett szurkolóként nézni ezt a meccset. Nagy eltökéltséggel játszott mindkét csapat, mi remekül védekeztünk, a chileiek pedig hiába végeztek a második helyen a csoportban, sokáig juthatnak ezen a vébén. Fantasztikusan teljesítünk eddig, de nincs vége a vébének, nem akarunk itt megállni."