Vágólapra másolva!
Az olasz szövetségi kapitány az Új-Zéland elleni 1-1 után is bízik benne, hogy játékosai megvédik a világbajnoki címet.
Vágólapra másolva!

Új-Zéland fociválogatottja történetének legjobb eredményét érte el vasárnap délután, miután döntetlent játszott a vb-címvédő olaszokkal.

A meccs után az újságírók arról faggatták Marcello Lippit, hogy megfelelő keretet állított-e össze a vb-re. A szövetségi kapitány szerint azonban máshol van a probléma: "Itt vagy két klasszis csatár a bajnokságból, Alberto Gilardino és Vincenzo Iaquinta, utóbbi kezd újra fitt lenni, és itt van Mauro Camoranesi is. Nem hiszem, hogy ezzel lenne a baj. Megpróbáljuk kideríteni, miért nem működik néhány dolog. Tökéletesen biztos vagyok benne, hogy egyetlen kulcsjátékost sem hagytunk otthon. Én válogattam be ezeket a játékosokat, és még mindig hiszek bennük."

Lippi szerint nincs pánik az olasz táborban, mindenki a Szlovákia elleni csoportmeccsre koncentrál, melynek megnyerésével az olaszok még mindig biztos továbbjutók.

"Egyáltalán nem pánikolunk, egyszerűen csak nagyon sajnáljuk, hogy nem nyertünk meg egy meccset, amit meg kellett volna" - folytatta a korábbi Juventus-tréner. "Az ellenfél térfelén játszottunk, nagy akaraterőről tettünk bizonyságot, ők pedig talán nem lehettek volna bátrabbak is."