Vágólapra másolva!
Váratlanul bejelentette a visszavonulását a Los Angeles Rams védője, az NFL-ben posztjának legjobbja, Aaron Donald.

Aaron Donaldot sokan az NFL valaha volt egyik legjobb védőjének tartják, így a belső védőfalember visszavonulása sokakat meglepett, ráadásul azért, mert mindezt 32 évesen tette.

Donald 10 szezont töltött az NFL-ben, háromszor választották meg az év legjobb védőjátékosának, nyolcszor került be az év legjobb csapatába és 10-szer választották be a Pro Bowlba is, valamint 2014-ben a legjobb újonc védő címet is megkapta.

111 sacket mutatott be pályafutása során (ennyiszer vitte földre az ellenfél irányítóját), ezzel csak egy posztriválisa tud versenyezi azóta, hogy 1982 óta mérik ezt a statisztikát.

„Mindent megtettem a játékért, hogy mentálisan és fizikálisan is a topon legyek. Évi 365 napot dolgoztam, hogy a lehető legjobb legyek. Úgy tiszteltem a sportágat, mint senki más és büszke vagyok, hogy ugyanott fejezem be a pályafutásom, ahol draftoltak. Nem túl gyakori, hogy draftolnak, bajnok leszel és onnan is vonulhatsz vissza” – mondta Donald, aki 2022-ben nyert Super Bowlt.

Donald mindössze a második védekező játékos, akit az összes, tíz szezonjában is Pro Bowl-csapatba jelötek a legendás Barry Sanders mellett.