Vágólapra másolva!
Az NFL-ben szereplő Denver Broncos hétfőn kirúgta a 2022-es idény előtt öt évre szerződtetett sztárirányítóját, Russell Wilsont. A Super Bowl-győztes Wilsonnak olyan gyengén sikerült az előző idénye, hogy a Broncos nem kockáztatott meg újabb szezont vele.

A Denver Broncos vezetősége hétfőn közölte a csapat Super Bowl-győztes sztárirányítójával, Russell Wilsonnal, hogy a következő szezonban nem tartanak rá igényt - magyarán kirúgta őt a coloradói csapat, írja az ESPN. A döntés nem lehetett egyszerű, hiszen így is marad 85 millió dollár, amit nem tud a csapat kiírni a fizetési sapka alól.

Wilsont 2022-ben tíz idény után engedte el a Seattle Seahawks, amelyikkel 2013-ban Super Bowlt nyert. A Payton Manning visszavonulása óta irányítót kereső Broncos lecsapott rá, és öt évre szóló, 242,5 millió dolláros gigantikus szerződést adott neki, ami a mai napig a liga 6. legnagyobb értékű szerződése. Emiatt azonban gyakorlatilag elcserélhetetlen lett, hiszen egy 35 éves, nem éppen Tom Brady-szinten teljesítő irányítónak már egyetlen csapatvezető sem fizet ki évi 50 millió dollár körüli összeget.

A Broncosban 30 alapszakasz meccsen 11-19-es mérleget tud felmutatni, a 48 touchdownjára pedig 19 eladott labda jutott. Pályája csúcsán, 2017 és 2020 között egyszer sem ment 30 TD alá, 2020-ban egyenesen 40-ig jutott, és a denveri csapattal egyik idényében sem érte el a rájátszást.