Nem hazudhat többé sérüléseket a ravaszkodó sportvezető

Baltimore Orioles v New York Mets
Fotó: Getty Images via AFP
Vágólapra másolva!
Az amerikai profi baseball-liga a következő nagydöntőig felfüggesztette a New York Mets korábbi általános igazgatóját, akit eltiltottak attól a rossz szokásától, hogy sérüléseket hazudva kreáljon helyeket a csapat keretében.

A New York Mets október 5-én menesztette általános igazgatóját, Billy Epplert, aznap, amikor kiderült, hogy a sportvezető ellen fegyelmi vizsgálatot indított az MLB. A baseballban nem ritka, hogy a csapatok játékosai, edzői vagy más vezetői csalással próbálnak előnyhöz jutni. Az elmúlt években például óriási botrány kerekedett, amikor kiderült, hogy a Houston Astros lopja az ellenfelek titkosnak szánt jelzéseit.

Most itt az újabb, jóval kisebb volumenű balhé: Billy Epplert azért tiltották el a 2024-es nagydöntő (World Series) végéig, mert kiderült, hogy ő volt az, aki hamis sérüléseket kreált, hogy ezzel csináljon helyet a Mets keretében egy-egy új játékosnak. 

Úgy néz ki, hogy Epplernek egyedül kell elvinnie a balhét, mert a vizsgálat során sem a Mets atlétikai edzőit, sem az orvosi stáb tagjait nem nevezeték meg társtettesként.