Távozik a csapatától a 21. század egyik legsikeresebb edzője

Bill Belichick, New England Patriots
New England Patriots' head coach Bill Belichick is pictured prior to the NFL American football match Indianapolis Colts vs New England Patriots at the Deutsche Bank Park in Frankfurt am Main, western Germany, on November 12, 2023. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)
Vágólapra másolva!
Sajtóértesülések szerint a szezon végén távozik a profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő New England Patriots csapatától a vezetőedző, Bill Belichick.

Belichick 1975 óta(!) dolgozik az NFL-ben, a Patriotsnak 2000-ben lett a vezetőedzője. A foxborough-i csapat ekkor még trófea nélkül állt a ligában, ám

a következő 20 évben egy igazi dinasztia alakult ki,

ugyanis Tom Brady és játékostársai segítségével Bill Belichick az NFL-történelem legsikeresebb csapatává vált 6 Super Bowl-győzelemmel.

Tom Brady és Bill Belichick rendkívül sikeres párost alkotott Forrás: AFP/2019 Getty Images/Kevin C. Cox

Brady távozásával összeomlott a Patriots

Brady 2020-ban távozott a Tampa Bay Buccaneers csapatához, amellyel rögtön meg is nyerte a Super Bowlt, ám

a Patriots ezzel együtt nagyon visszaesett. Az elmúlt három szezonban mindössze egyszer jutott rájátszásba, és akkor is rögtön kiesett; idén pedig még borzalmasabban szerepel

a New England. A 13. forduló után az Amerikai Főcsoport utolsó helyén áll 3 győzelemmel és 10 vereséggel, és az egész ligában is csak a Carolina Panthersnek rosszabb a mérlege. A 169 szerzett pont viszont messze a legkevesebb az egész NFL-ben, a támadósor minden hétvégén megkapja a kritikákat.

Az Egyesült Államokban már tudni vélik, hogy

a klubtulajdonos, Robert Kraft már eldöntötte, hogy az alapszakasz vége után új edzőt keres, azaz meneszti Bill Belichicket.

A 71 éves szakember Don Shula mögött az NFL történetének második legtöbb győzelemmel (332) álló vezetőedzőjeként hagyhatja el a Patriots csapatát. Belichick január 7-én, a New York Jets ellen köszönhet el a szurkolóitól és a csapatától.