Megtaposta a labdaszedő gyereket, bele is sérült a sztársportoló - videó

San Antonio Spurs, kosárlabda, NBA, Victor Wembanyama
DALLAS, TEXAS - DECEMBER 23: Victor Wembanyama #1 of the San Antonio Spurs looks on before the game against the Dallas Mavericks at American Airlines Center on December 23, 2023 in Dallas, Texas. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Sam Hodde/Getty Images/AFP (Photo by Sam Hodde / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Dallas Mavericks a tripla-duplát elérő Luka Doncic vezérletével 144-119-re verte a San Antonio Spurst az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) szombati játéknapján. A vesztes vendégeknél nem játszhatott az újonc sztár, Victor Wembanyama, akinek a bemelegítés során megsérült a bokája.

A Spurs nyáron 1/1-esként draftolt, 19 éves francia kosárlabdázója a szokásos gyakorlatokat végezte a meccs előtt, amikor figyelmetlenül rálépett egy helyi labdaszedő gyermek lábára. Wembanyama bokája ettől kifordult, és ugyan először úgy tűnt, nincs nagy baja, végül frusztráltan az öltözőbe ment, a meccsen pedig nem lépett pályára.

Az NBA többi meccsének eseményei

A legjobban fizetett edző által irányított Detroit Pistons együttese elszenvedte sorozatban a 26. vereségét is a bajnokságban, ezzel

már csak a 2015-ös Philadelphia 76ers-nek van hosszabb negatív szériája.

A keleti első Boston Celtics magabiztosan, 145-108-ra verte a Los Angeles Clipperst, a sikerből Jayson Tatum 30 ponttal vette ki a részét. Idegenben nyert a Milwaukee Bucks is, amely a New York Knicks ellen győzött 130-111-re Jannisz Antetokunmpo 28 pontjának is köszönhetően. A vendégek immár sorozatban hét sikernél járnak.

A nyugati főcsoportot vezető Minnesota Timberwolves Sacramentóban diadalmaskodott 110-98-ra.

Anthony Edwards 34 ponttal és 10 assziszttal járult hozzá a győzelemhez, Rudy Gobert 21 pontot és 17 lepattanót gyűjtött, Jaden McDaniels pedig 20 pontot szerzett.