A legjobban fizetett edző minden idők egyik legrosszabb csapatát alkotta a játékosaiból

Monty Williams, Detroit Pistons, NBA, edző
PHILADELPHIA, PENNSYLVANIA - DECEMBER 15: Head coach Monty Williams of the Detroit Pistons reacts during the second quarter against the Philadelphia 76ersat the Wells Fargo Center on December 15, 2023 in Philadelphia, Pennsylvania. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Tim Nwachukwu/Getty Images/AFP (Photo by Tim Nwachukwu / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Detroit Pistons együttese magyar idő szerint vasárnap hajnalban elszenvedte sorozatban a 26. vereségét is a bajnokságban, ezzel már csak a 2015-ös Philadelphia 76ers-nek van hosszabb negatív szériája.

A háromszoros NBA-bajnok Pistons kispadjára júniusban nevezték ki Monty Williamset, akinek évi 13,5 millió dolláros fizetést ajánlottak fel, ami a legmagasabbnak számít az edzők között. A szezont jól is kezdte a Cade Cunningham és Bojan Bogdanovic nevével fémjelzett Detroit, ám október vége óta – amikor a harmadik meccsen megszerezte a második győzelmét a csapat – nem tudott nyerni.

A 2-1-es mérlegből vasárnapra 2-27-es lett,

miután legutóbb a Brooklyn Nets is legyőzte őket 126-115-re.

Monty Williams nagy fizetése nem eredményez győzelmeket Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Tim Nwachukwu

Még két meccs kell a rekordhoz

A teljesítményével természetesen a Keleti Konferencia utolsó helyén álló Pistonsnak talán már csak az lehet a célja, hogy ne váljon az NBA történetének legrosszabb csapatává. Ha ez a vereségsorozat hosszában mutatkozik meg, akkor már csak két lehetősége van a Detroitnak. Ugyanis

a sorozatban elért 26. vereségével az örökrangsor második helyére lépett fel az együttes,

a csúcsot még 2015-ből a Philadelphia 76ers tartja, amely akkor egymás után 28 meccset vesztett (ebből 10-et a 2014-15-ös idény végén, 18-at pedig a 2015-16-os szezon elején).

A Pistons a következő két meccsét a Brooklyn Nets és a Boston Celtics ellen vívja, majd az év utolsó találkozóját a Toronto Raptors ellen játssza, így további sikertelenség esetén már 2023-ban megdőlhet az NBA-rekord.