Törött kézzel verekedte végig a bajnoki címmeccsét a UFC-sztár - videó

UFC 290: Volkanovski v Rodriguez GettyImageRank3 People Waist Up Combat Sport USA Nevada Las Vegas Color Image Punching Two People Photography Flyweight Ultimate Fighting Championship Mixed Martial Arts PersonalityComplete T-Mobile Arena - Las Vegas Brand
LAS VEGAS, NEVADA - JULY 08: Alexandre Pantoja (L) punches UFC flyweight champion Brandon Moreno during UFC 290 at T-Mobile Arena on July 08, 2023 in Las Vegas, Nevada. Pantoja won the title by split decision. Steve Marcus/Getty Images/AFP (Photo by Steve Marcus / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A mexikói Brandon Moreno és a brazil Alex Pantoja az év eddigi egyik legjobb meccsét vívta a Las Vegas-i UFC 290 gálán, aminek egyik érdekessége, hogy előbbi harcos szinte az egész meccset törött kézzel verekedte végig.

A mexikói és a brazil harcos előbbi légsúlyú bajnoki övéért lépett az oktagonba, azaz a nyolcszögletű ketrecbe, és egy igen szórakoztató kvázi vérfürdő végén megosztott pontozással az utóbbi, azaz Pantoja nyert, aki ezzel elvette az övet Morenótól. Ennel szorosabban aligha alakulhatott volna a pontozás: egy pontozó az ötből négy menetet Morenónak adott, egy másik ugyanilyen arányban Pantoját látta jobbnak, míg a harmadi 3-2-vel a brazilnak adta a meccset.

Morenónak mumusa Pantoja: eddigi két hivatalos és egy bemutatkozó meccsüket is brazil nyerte. Dana White, a UFC nagyfőnöke azonban annyira élvezte a szombat éjszakai csatát, hogy jelezte, részéről nincs akadálya a negyedik felvonásnak.

A gála végén teljesen jogosan választották az este küzdelmének a csatát, amely után Moreno edzője, Sayif Saud elárulta, hogy a mexikói harcosnak az első menetben eltört a keze, így küzdötte végig az 5x5 percet.

De nem Moreno volt az egyetlen, akinek a csontja bánta a ketrecbe lépést. A könnyűsúlyú Dan Hooker is megosztotta a gála után készült röntgefelvételét, amelyen jól látszik az alkarjában lévő törött csont. Az új-zélandi annyival jobban járt, hogy ő legalább legyőzte a súlyát egyébként hozni nem tudó Jalin Turnert.