Vágólapra másolva!
A denveri rendőrség közlése szerint tíz ember sebesült meg abban a kedd hajnali lövöldözésben, amely a város kosárlabdacsapata, a Nuggets bajnoki győzelmét ünneplő tömegben tört ki. A rendőrség forrásai szerint egy rosszul sikerült kábítószerüzlet miatt törhetett ki a lövöldözés.

A bajnoki cím megnyerése után három és fél órával dördültek el a lövések, melynek körülményeit még vizsgálják. A Nuggets története során először nyerte meg az észak-amerikai profiligát (NBA).

A sebesültek közül három ember állapota válságos, és a rendőrségi adatok szerint a könnyű sérültek között van a lövöldöző is. Denver város rendőrségi szóvivője azt közölte, hogy az utcán az incidens idején már kisebb volt a tömeg, mert az ünneplők többsége a környékbeli bárokban és szórakozóhelyeken gyűlt össze.

A denveri rendőrfőnök Ron Thomas elmondása szerint készpénzt, lőfegyvereket és kábítószernek látszó anyagot fedeztek fel a helyszínen - derült ki a TMZ oldaláról. Így minden jel arra utal,

hogy egy elhibázott kábítószer-üzlet után robbant ki a lövöldözés.

A lövések körülbelül egy mérföldnyire a Ball Arénától éjjel fél egy körül törtek ki. Nagyjából három és fél órával azután, hogy Denver legyőzte Miamit és megnyerte az NBA-bajnoki címet az 5. meccsen.

A drámai jelenetről kikerült egy felvétel is, ahol a lövések után a rendőrök az egyik parkoló felé rohannak.

A Nuggets hétfőn 94-89-re múlta felül a vendég Miami Heat csapatát, és 4-1-es összesítéssel tudta megszerezni a bajnoki serleget.