Eldőlt, milyen büntetés kap az NBA-sztár, aki nekiment az ellenfél tulajdonosának - videó

Denver Nuggets v Phoenix Suns - Game Four GettyImageRank2 People Conflict Basketball - Sport USA Arizona Phoenix - Arizona Large Group Of People Photography NBA NBA Pro Basketball Denver Nuggets Playoffs Game Four NBA Western Conference Semifinals First H
Jokic megúszta pénzbütetéssel
Vágólapra másolva!
Pénzbírságot kapott a Phoenix Suns tulajdonosának lekönyökléséért Nikola Jokic, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Denver Nuggets szerb sztárja.

A vasárnap 129-124-es phoenixi győzelmet hozó meccs második negyedében a labda a nézők közé szállt, a Nuggets centere megpróbálta mihamarabb visszaszerezni, s eközben vitába keveredett többek közt az első sorban ülő Mat Ishbiával is. Miközben nyúlt a labdáért, a könyökével meglökte a milliárdos üzletembert, aki lehuppant a székére.

Az előző két szezon legjobbjává választott Jokic technikai hibát kapott a játékvezetőktől, az NBA irányítói pedig 25 ezer dollárra büntették, de az eltiltást megúszta.

Ishbia közösségi oldalán sportszerűen arról posztolt, hogy nem lenne helyénvaló Jokic eltiltása, akinek ő maga is nagy tisztelője.

Jokic megúszta pénzbütetéssel Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Christian Petersen

A 28 éves klasszis 53 ponttal és 11 gólpasszal zárta a mérkőzést - ezzel ő lett az első center az NBA történetében, aki a playoffban egy meccsen legalább 50 pontot és 10 gólpasszt elért -, a párharc 2-2-re áll.