Tizenhat év után jutott újra rájátszásba a Sacramento Kings az NBA-ben

Minnesota Timberwolves v Sacramento Kings GettyImageRank2 Ten Basketball - Sport USA California Sacramento Photography Facial Expression Minnesota Timberwolves Sacramento Kings NBA NBA Pro Basketball Second Half - Sport Match - Sport Domantas Sabonis Pers
SACRAMENTO, CALIFORNIA - MARCH 27: Domantas Sabonis #10 of the Sacramento Kings reacts during their game against the Minnesota Timberwolves in the second half at Golden 1 Center on March 27, 2023 in Sacramento, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ezra Shaw/Getty Images/AFP (Photo by EZRA SHAW / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A listavezető Milwaukee főként Jrue Holiday 51 pontjával nyert Indianapolisban az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) szerdai játéknapján.

Holiday lett a hatodik játékos a Bucks történetében, aki 50 pont fölé jutott, a korábbiak között ott van Jannisz Antetokunmpo is, aki 38 ponttal, 17 lepattanóval és 12 gólpasszal erős tripla duplát ért el az Indiana ellen. A görög sztár és Holiday szerdai teljesítményével mindössze a harmadik olyan páros lett egy csapatból a liga történetében, amelyik egy meccsen legalább 85 pontot, 25 lepattanót és 20 asszisztot termelt össze.

Portlandi sikerével véget ért a Sacramento vesszőfutása, a Kings 16 szezon után, 2006 óta először jutott be ismét a rájátszásba, ami a jelenleg aktív csapatoknál nemcsak az NBA-ben, hanem a négy nagy észak-amerikai ligában is csúcs. Ez volt a Kings kezdő ötöse 2006-ban:

A lista második helyén a New York Jets amerikaifutball-csapata áll, amely 12 éve nem járt a playoffban.

Nem csoda, hogy a szurkolók késő éjszakáig ünnepeltek a kaliforniai városban:

A Kingset erősítő Keegan Murray bedobta idénybeli 188. tripláját, ezzel megdöntötte Donovan Mitchell 2018-as újoncrekordját.

A Utah elsősorban Talen Horton-Tucker 41 pontjával verte meg a gyengélkedő San Antoniót, amely sorozatban ötödször kapott ki, míg a Memphis egymás utáni hét sikert követően maradt alul a vendég Clippersszel szemben.

Tíz meccs kihagyás után visszatért a Phoenix Sunsba Kevin Durant, aki 16 pontot és 8 lepattanót tett a közösbe, az arizonai csapat pedig hazai pályán legyőzte a Minnesota Timberwolves csapatát, és megerősítette pozícióját a nyugati főcsoport 4. helyén.

Nagy bajban van viszont a Dallas Mavericks. Luka Doncic és Kyrie Irving csapata ezúttal a Philadelphia 76ers otthonában kapott ki, így csak a 11. helyen áll, azaz a play-in szerepléstől is egyre távolodik.

Így néz ki jelenleg a rájátszás mezőnye:

Eredmények:
Indiana Pacers-Milwaukee Bucks 136-149
Brooklyn Nets-Houston Rockets 123-114
New York Knicks-Miami Heat 101-92
Philadelphia 76ers-Dallas Mavericks 116-108
Chicago Bulls-Los Angeles Lakers 110-121
Memphis Grizzlies-Los Angeles Clippers 132-141
Oklahoma City Thunder-Detroit Pistons 107-106
San Antonio Spurs-Utah Jazz 117-128
Phoenix Suns-Minnesota Timberwolves 107-100
Portland Trail Blazers-Sacramento Kings 80-120