Mindenkit megdöbbentett a pályán újraélesztett játékos - videó

New England Patriots v Buffalo Bills GettyImageRank2 nfl Horizontal SPORT AMERICAN FOOTBALL
ORCHARD PARK, NEW YORK - JANUARY 08: Buffalo Bills players watch as a scoreboard shows a message in support of Buffalo Bills safety Damar Hamlin prior to their game against the New England Patriots at Highmark Stadium on January 08, 2023 in Orchard Park, New York. Hamlin suffered cardiac arrest during the Bills' Monday Night Football game against the Cincinnati Bengals and remains in intensive care. Timothy T Ludwig/Getty Images/AFP (Photo by Timothy T Ludwig / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Nem akármilyen szerepben mutatkozott a Super Bowl hetében Damar Hamlin, az NFL-ben szereplő Buffalo Bills 24 éves játékosa, aki január elején a mérkőzés közben a pályán összeesett, miután szívrohamot kapott.

Az azóta már felépülőben lévő és a kórházból kiengedett Hamlin a jelöltek között volt az Alan Page-díjra, amit a játékosok szakszervezete ítél oda minden évben annak, aki a pályán nyújtott teljesítménye mellett közösségi szolgálatot is teljesít a városában.

Idén Hamlin kapta a díjat,

ám az újságírókat sokkolta az, hogy Phoenixben személyesen át is vette a trófeát és az azzal járó pénzösszeget, ráadásul beszédet is mondott – ez volt ugyanis az első megjelenése a médiában a januári incidens óta.

„Az egyik kedvenc idézetem: áldás áldottnak lenni – kezdte Hamlin a beszédét, aki a szüleivel együtt állt a színpadon. –

Hálás vagyok édesapámnak, aki itt van mögöttem. Amikor felnőttem, és néztem, ahogy közösségi napokat tart, mindig vártam, hogy mikor jön el az én időm. Ezzel együtt azt tervezem, hogy soha nem veszem magától értetődőnek ezt a pozíciót. Mindig az lesz a célom, hogy változást hozzak a közösségben, ahonnan származom, és minden más közösségben is, szerte a világon."