Döbbenetesen nagy fordulatokkal kezdődött az NFL rájátszása

AFC Wild Card Playoffs - Los Angeles Chargers v Jacksonville Jaguars GettyImageRank2 nfl Horizontal SPORT AMERICAN FOOTBALL
JACKSONVILLE, FLORIDA - JANUARY 14: Evan Engram #17 of the Jacksonville Jaguars carries the ball against the Los Angeles Chargers during the second half of the game in the AFC Wild Card playoff game at TIAA Bank Field on January 14, 2023 in Jacksonville, Florida. Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP (Photo by Douglas P. DeFelice / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Jacksonville Jaguars 27 pontos hátrányt ledolgozva nyert és jutott be a playoff második körébe a profia amerikaifutball-ligában (NFL). A San Francisco 49ers a második félidei teljesítményének köszönhetően győzte le a Seattle Seahawks csapatát.

Az Amerikai Főcsoportban a Jaguars irányítója, Trevor Lawrence másfél negyed alatt négyszer adta el a labdát, ennek is köszönhetően 25 percnyi játék után 27-0-ra vezetett a vendég Chargers. A folytatásban azonban teljesen megfordult a játék képe, Lawrence 4 touchdown-passzal feledtette hibáit és egy utolsó másodperces mezőnygóllal 31-30-ra megnyerte a találkozót a Jacksonville.

Az NFL történetében négy alkalommal volt képes egy csapat ennél nagyobb hátrányt ledolgozni

– köztük az idei szezon 15. játékhetén a Minnesota Vikings az Indianapolis Colts ellen 0-33-ról győzött –, a rájátszások során viszont csak a Buffalo Bills (1993-ban) és az Indianapolis (2014-ben) kapaszkodott vissza nagyobb különbségről.

A Nemzeti Főcsoport első playoff-meccsén a San Francisco 49ers szoros első félidő után könnyedén, 41-23-ra győzte le a Seattle Seahawks együttesét, így jövő héten hazai pályán harcolhatja ki a főcsoportdöntőt. Brock Purdy, a 49ers irányítója három passzolt és egy futott touchdownnal vette ki a részét a sikerből,

ő lett az NFL történetében az első újonc QB, aki playoff-debütálásakor négy TD-ben játszott szerepet.

Eredmények, rájátszás, 1. forduló:
Nemzeti főcsoport:
San Francisco 49ers (2.)-Seattle Seahawks (7.) 41-23
később:
Minnesota Vikings (3.)-New York Giants (6.)
Tampa Bay Buccaneers (4.)-Dallas Cowboys (5)

Amerikai főcsoport:
Jacksonville Jaguars (4.)-Los Angeles Chargers (5.) 31-30
később:
Buffalo Bills (2.)-Miami Dolphins (7.)
Cincinnati Bengals (3.)-Baltimore Ravens (6.)

A két első kiemelt, a Kansas City Chiefs (AFC) és a Philadelphia Eagles (NFC) még nem lép pályára.