Döntöttek a szívmegállás miatt félbeszakadt NFL-meccs folytatásáról

Buffalo Bills v Cincinnati Bengals GettyImageRank1 Color Image nfl bestof topix Horizontal SPORT AMERICAN FOOTBALL, Damar Hamlin
Hamlin továbbra is kritikus állapotban
Vágólapra másolva!
Nem játsszák le a hétfőn félbeszakadt Cincinnati Bengals-Buffalo Bills mérkőzést az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL).

A találkozó az első negyedben szakadt félbe, a Bengals 7-3-as vezetésénél Dami Hamlin, a Buffalo védője egy ütközést követően összeesett a pályán, szívrohamot kapott, többször is újraélesztették, majd kórházba szállították.

A 24 éves játékos állapota már javult, de továbbra is kritikus.

A két csapat korábban már biztosította helyét a rájátszásban, a Buffalo még versenyben volt az Amerikai főcsoport első kiemeléséért, míg a Bengals saját csoportja győzelméért.

Hamlin egészségéért továbbra is aggódhatnak a csapattársai Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Dylan Buell

Az NFL mostani döntésével a két csapat egyel kevesebb meccsel zárja az alapszakaszt, ugyanakkor

ha a jelenlegi AFC-első Kansas City Chiefs megnyeri utolsó mérkőzését, csak az első körös pihenőt kapja meg, ha pedig a főcsoport döntőjében a Buffalo Billsszel találkozna, semleges helyszínen rendezik az összecsapást.

A Bengals végül megnyerte csoportját, de ha a zárófordulóban kikap divízióbeli riválisától, a Baltimore Ravenstől - és közben a Los Angeles Chargers nyer -, akkor

a playoff első körében pénzfeldobás döntene arról, hogy a két együttes újabb mérkőzését melyiknek a pályaválasztásával rendezik.

Az NFL döntését még a liga 32 csapata közül legalább 24-nek jóvá kell hagynia.