Halálos adag drogot adott csapata egyik játékosának a klub sajtósa

Boston Red Sox v Los Angeles Angels GettyImageRank2 american league national league Horizontal SPORT BASEBALL
ANAHEIM, CA - AUGUST 30: Mike Trout #27 of the Los Angeles Angels catches a fly ball hit by Sandy Leon #3 of the Boston Red Sox in the first inning in front of a Tyler Skaggs poster on the outfield wall at Angel Stadium of Anaheim on August 30, 2019 in Anaheim, California. John McCoy/Getty Images/AFP (Photo by John MCCOY / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Huszonkét év börtönt kapott Eric Kay, akit bűnösnek talált egy texasi bíróság a profi baseball-játékos, Tyler Skaggs halálában.

Skaggs holttestére 2019. július 1-jén talátak rá egy Dallas külvárosában lévő motelben. Aznap, amikor csapata, az észak-amerikai profi baseball-ligában, az MLB-ben szereplő Los Angeles Angels egy négymeccses sorozatot kezdett volna meg a helyi Texas Rangers ellen.

Skaggs a saját hányásába fulladt bele, amit az elfogyasztott nagy mennyiségű alkohol, valamint gyógyszerek, fentanil és oxycodone okoztak.

Utóbbi ópiátkészítményt az Angels egyik alkalmazottjától, Eric Kaytől kapta, aki a csapat több tagját is rendszeresen látta el az USA-ban rendkívül elterjedt, nagyon súlyos függőséget okozó készítménnyel.

Tyler Skaggs emlékfala az Angels stadionjában Forrás: Getty Images via AFP/2019 Getty Images/John Mccoy

Kay helyzetét súlyosbította, hogy közvetlenül Skaggs halála után semmiféle megbánást nem tanúsított, a keddi texasi tárgyaláson lejátszott felvételek szerint egy telefonbeszélgtésben azt mondta, hogy Skaggs családja "csak azért perel, mert pénzt akarnak, így többet kapnak, mintha még élne, mert játokésként elég béna volt". Kay most azt mondta, nagyon bánja ezeket a szavakat, és csak azért mondta, mert a történtek után valósággal sokkot kapott.

A drogelvonót korábban maga is megjáró Kay az Angels kommunikációs csapatában dolgozott, amikor a tragédia történt, és a bíróság halálhoz vezető drogterjesztésben és drogkereskedelemben való részvételben találta bűnösnek.