Tömegverekedés tört ki a ketrecharcosok rangadója előtt - videó

UFC, MMA, Hamzat Csimajev, Gilbert Burns
JACKSONVILLE, FLORIDA - APRIL 09: Gilbert Burns of Brazil punches Khamzat Chimaev of Russia in the welterweight bout during the UFC 273 event at VyStar Veterans Memorial Arena on April 09, 2022 in Jacksonville, Florida. James Gilbert/Getty Images/AFP (Photo by James Gilbert / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Las Vegasban, magyar idő szerint vasárnap hajnalban csap össze egymással a ketrecharcosok csúcsbajnokságának számító Ultimate Fighting Championshipben (UFC) a svéd Hamzat Csimajev és az amerikai Nate Diaz, ám ütközetüket megelőzte a sajtótájékoztatójuk kezdete előtt kitört tömegverekedés.

A kevert harcművészet (MMA) képviselőinek kötelező médiamegjelenésén a csecsen születésű Csimajev nem Diazzal, hanem Kevin Holland amerikai harcossal került összetűzésbe, minek nyomán csetepaté tört ki a jelenlévők között, és többen is bekapcsolódtak az alkalmi csatába.

A verekedés tényéről Dana White, az UFC elnöke számolt be, részletekkel azonban nem szolgált, csupán azt közölte, hogy a sajtótájékoztató elmaradt.

„Nagyon furcsa helyzetben vagyok – mondta White újságíróknak. – Ez az első ilyen eset a UFC történetében, hogy nem tartunk sajtótájékoztatót. Ám ez volt a helyes döntés mindenki biztonsága érdekében."

A Csimajev-Diaz félnehézsúlyú viadal a UFC-torna fő eseménye. Az amerikai számára ez a küzdelem lesz az utolsó a szervezettel kötött szerződése értelmében. A 28 éves, eddig veretlen Csimajevnek 11 győzelme van az MMA-ban, és az UFC félnehézsúlyú rangsorában a harmadik helyen áll. A 37 esztendős Diaz mérlege 20 győzelem és 13 vereség.