Vágólapra másolva!
Az orosz Alekszander Volkov technikai K.O.-val győzte le Jairzinho Rozenstruiköt a UFC Vegas 56 elnevezésű gálán.

A kereken kétméter magas orosz bunyóst a nehézsúlyú ranglista 8. helyezettjeként, míg a jóval alacsonyabb, 188 centis suriname-it 10.-ként rangsorolják. Ehhez képest a meccs a vártnál jóval rövidebb volt, részben Volkov első komolyabb ütéssorozatának, részben Herb Dean mérkőzésvezetőnek köszönhetően.

Az orosz harcols az első menet második percének a végén egy hatalmas jobbossal megrendítette Rozenstruiköt, majd jött még egy jobbkezes ütés, mielőtt egy bal horoggal kiverte volna a fogvédőt a suriname-i szájából.

Ekkor lépett közbe Herb Dean, aki beszüntette az összecsapást, azaz technikai K.O.-val nyert Volkov, aki maga is kissé értetlenül fogadta a döntést, és az oktagonban sajnálkozott ellenfelének.

Volkov utóbbi négy meccséből már a harmadikat nyerte meg, 9-4-es UFC mérlege pedig egészen mutatós. Rozenstruik a szervezet nagy reménységeként mutatkozott be 2019-ben, és abban az évben mind a négy meccsét kiütéssel nyerte, volt, amelyiket 9 másodperc után. Ellenfelei azonban kiismerték az iszonyatos ütőerővel bíró, de nem túl technikás harcost, aki 2019-es sikersorozata óta megvívott hat meccséből csak kettőt tudott megnyerni.