Kiütötték a Koreai Zombit a UFC-gálán - videók

UFC 273: Volkanovski v The Korean GettyImageRank2 Color Image Horizontal SPORT MARTIAL ARTS
JACKSONVILLE, FLORIDA - APRIL 09: Alexander Volkanovski of Australia punches Chan Sung Jung of South Korea during the featherweight title bout in the UFC 273 event at VyStar Veterans Memorial Arena on April 09, 2022 in Jacksonville, Florida. James Gilbert/Getty Images/AFP (Photo by James Gilbert / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Óriási bunyókat hozott a világ vezető ketrecharcos szervezetének, a UFC-nek a helyi idő szerint szombat este a floridai Jacksonville-ben megrendezett 273-as sorszámot viselő gálája.

A gála főmérkőzésén az ausztrál színeken versenyző Alexander Volkanovski ismét bebizonyította, hogy vitán felül ő a pehelysúly királya. Ezúttal a súlycsoport 9. helyén rangsorolt dél-koreai Csan Sung Jungot győzte le nagyon magabiztosan. A Koreai Zombi becenevű Csan a súlycsoport ranglistáját korábban vezető Max Holloway helyére ugrott be, miután a Volkanovski által már két elképesztően nagyon meccsen legyőzött hawaii lebetegedett.

A súlycsoportoktól független ranglistán a 4. helyen álló Volkanovski az első pillanattól irányította az összecsapást, fölfényét jelzi, hogy a technikai K.O. kihirdetéséig, azaz a negyedik menet közepéig a bevitt erős ütések tekintetében 138-48-ra vezetett Csan ellen. Az indított ütései 64%-ban találtak be, ami a legjobb teljesítménye címmeccsen az ausztrálnak. Csan végül "állva halt meg", de támadhatatlan bíró döntés volt a bunyó megállítása.

Csan olyannyira nem vitatta a vereségét, hogy a meccs után rendkívül sportszerűen gratulált Volkanovsinak.

Korábbi és jelenlegi harcosok (Dustin Poirier, Francis Ngannu, Henry Cejudo) és az MMA iránt rajongó sztárok (The Rock, Jeff Molina, Robert Griffin III) nem győztek áradozni a közösségi médiában a Hamzat Csimaev-Gilbert Burns váltósúlyú összecsapás után. Az elképesztő ütésváltást, valóságos ketrecháborút hozó meccset végül, ha szorosan is (mindhárom pontozónál 29-28-ra) de a csecsen születésű, svéd színekben bunyózó Csimaev nyerte meg, akinek ötödik UFC-meccsén ez volt az első pontozásos győzelme 4 villámgyors K.O. után.