Hamarosan lehagyja Jaromír Jágrt az NHL-ben az orosz sztárjátékos

Pittsburgh Penguins v Washington Capitals GettyImageRank3 Color Image national hockey league hockey nhl Horizontal SPORT ICE HOCKEY
WASHINGTON, DC - NOVEMBER 14: Alex Ovechkin #8 of the Washington Capitals wears a commemorative jersey before the Hockey Fights Cancer Awareness game against the Pittsburgh Penguins at Capital One Arena on November 14, 2021 in Washington, DC. Scott Taetsch/Getty Images/AFP (Photo by Scott Taetsch / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Nashville Predators és az Arizona Coyotes is nyolc gólt ütve nyerte mérkőzését az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szombati játéknapján.

A Predators San Joséban diadalmaskodott úgy, hogy még gólt sem kapott, kapusa, Juuse Saros húsz védést mutatott be. A Sharks ezzel beállította a negatív klubrekordot, 1991 decemberében szintén 8-0-ra kapott ki otthon, akkor a Pittsburgh volt az ellenfél.

Az Arizona házigazdaként győzött 8-5-re az Ottawa ellen, Nick Schmaltz két gólt szerzett és öt gólpasszt adott, ezzel klubcsúcsot jelentő hét ponttal zárta a találkozót. A meccs nagy fordulatokat hozott, előbb a Coyotes 4-0-s előnyre tett szert, majd a vendégek fordítottak, 4-5 után azonban már csak a hazai csapat talált a kapuba.

A Washington Capitalsnek a Seattle Kraken felett aratott 5-2-es sikeréből a fővárosiak 36 éves orosz csapatkapitánya,

Alekszandr Ovecskin egy találattal és két gólpasszal vette ki a részét. Gólja a mostani bajnoki alapszakaszban a 34., NHL-pályafutásának egészét tekintve pedig a 764. volt, ezzel pedig már csupán kéttalálatnyira van a profi liga örökrangsorának harmadik helyét elfoglaló cseh Jaromír Jágrtól.

Az NHL legjobb góllövőinek listáját Wayne Gretzky (894) vezeti a szintén kanadai Gordie Howe (801) előtt, de az Ovecskint megelőzőknek már egyike sem aktív játékos.

Eredmények:
San Jose Sharks-Nashville Predators 0-8
Arizona Coyotes-Ottawa Senators 8-5
New York Islanders-St. Louis Blues 2-1
Philadelphia Flyers-Chicago Blackhawks 4-3
Florida Panthers-Detroit Red Wings 6-2
Washington Capitals-Seattle Kraken 5-2
Toronto Maple Leafs-Vancouver Canucks 4-6
Edmonton Oilers-Montreal Canadiens 2-5
Columbus Blue Jackets-Boston Bruins 4-5, szétlövéssel
Colorado Avalanche-Calgary Flames 3-4, hosszabbítás után