Vágólapra másolva!
Üres rumos és vodkásüvegek mellett marihuánát is találtak a közlekedési balesetet okozó NFL-játékos autójában. A vád alatt álló Aldon Smith-t később azzal a feltétellel helyezték szabadlábra, hogy egy speciális, alkoholmérő készüléket kell viselnie a testén.

A jelenleg szabadúszó NFL-játékosnál, Aldon Smith korábban egy kisebb közlekedési balesetet okozott, és a rendőrők az igazoltatása alatt üres rumos és vodkás üvegeket illetve marihuánát találtak az amerikai focista autójában - olvasható a TMZ oldalán.

Aldon Smith nagy bajban van Forrás: Getty Images via AFP/2015 Getty Images/Thearon W. Henderson

Smith-t még december elején igazoltatták, mikor egy piros jelzésű lámpánál hátulról meglökött egy másik autót. Állítólag Smith 1000 dollárt ajánlott fel a sértettnek azért, hogy jobb lenne "elsímitani" az ügyet. A hatóságok megérkezése után az NFL-játékos nem akarta alávetni magát az alkoholszondás vizsgálatnak. Később a rendőrségi jelentésből kiderült,

hogy a sportoló kocsijában üres rumos és vodkás üvegek mellett könnyűdrogot, marihuánát is találtak.

Aldon Smith januárban tér vissza a bíróságra Forrás: Getty Images via AFP/2020 Getty Images/Elsa

Smith kedden jelent meg a bíróságon, és minden vádpontban ártatlannak vallotta magát. A bíró elrendelte,

hogy a szabadlábon való védekezés feltételeként egy különleges alkoholszintmérő szerkezetet kell viselnie az ex-NFL játékosnak.

Smith legközelebb januárban áll bíróság elé, és akár három év börtönbüntetést is kaphat, ha vétkesnek találják majd a vádpontokban.

Smith a Dallas Cowboys játékosa volt korábban, de onnan 2020-ban elküldték. A játékos legutóbb a Seattle Seahawks csapatánál játszott, de 2021-ben onnan is mennie kellett.