Először nyert az Oklahoma City az NBA-ben

Oklahoma City Thunder v Los Angeles Lakers GettyImageRank2 Color Image nba Horizontal SPORT BASKETBALL
LOS ANGELES, CALIFORNIA - FEBRUARY 08: LeBron James #23 of the Los Angeles Lakers goes up for a shot against the Oklahoma City Thunder at Staples Center on February 08, 2021 in Los Angeles, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Meg Oliphant/Getty Images/AFP (Photo by Meg Oliphant / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Az első győzelmét aratta az Oklahoma City az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

A Thunder úgy nyert otthon a Los Angeles Lakers ellen, hogy a vendégcsapat az első negyedben 41 pontot dobott és 22-vel vezetett, a legnagyobb különbség pedig 26 pont volt.

26 pont is volt a két csapat között (korábbi kép) Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Meg Oliphant

A házigazda szorgos játékkal a harmadik játékrész hajrájában érte utol ellenfelét, majd lendületét megtartva a záró felvonásban előnyt kovácsolt magának, amelyből megélt a végéig.

A győztes csapatban Shai Gilgeous-Alexander 27 ponttal zárt, a vesztes oldalon Anthony Davis 30 pontot termelt, Russell Westbrook pedig (20 ponttal, 14 lepattanóval és 13 gólpasszal) újabb tripla duplát ért el Oklahomában, ahol NBA-karrierje első 11 évét töltötte, csak ezúttal nem a hazaiakat, hanem a vendégeket segítette. Westbrooknak - akit az utolsó másodpercekben kiállítottak - ez volt karrierje 185. tripla duplája. A Thunder négy vereség után aratta első győzelmét a mostani idényben. Az előző Lakers-meccshez hasonlóan LeBron James bokasérülés miatt ismét nem állhatott rendelkezésre.
Fél perccel a vége előtt még döntetlen volt az állás a Phoenix-Sacramento összecsapáson, amelyet úgy nyert meg végül a Kings, hogy nyolctized másodperccel a dudaszó előtt a 22 pontot szerző Harrison Barnes sikeres triplát eresztett el.

Trae Young 31 pontjával döntő érdemeket szerzett az Atlanta győzelméből, a Hawks 102-99-re nyert a New Orleans Pelicans vendégeként.

Ötödik fellépésén negyedszer maradt alul az Indiana, amely ezúttal Torontóban kapott ki. A Raptorsban Fred VanVleet 26, OG Anunoby 25 ponttal zárt.
Második bostoni mérkőzésén is vesztesen hagyta el a parkettet a Celtics, amelyet ezúttal a Washington Wizards múlt felül.

Kikapott a címvédő Miwaukee Bucks, méghozzá otthon a Minnesotától. A Milwaukee-nak kevés volt Jannisz Antetokunmpo 40 pontja, 16 lepattanója és 7 gólpassza, a Timberwolvesban D'Angelo Russell 29, míg Karl-Anthony Towns és Anthony Edwards egyaránt 25 ponttal zárt.

Eredmények:
Oklahoma City Thunder-Los Angeles Lakers 123-115
Orlando Magic-Charlotte Hornets 111-120
Boston Celtics-Washington Wizards 107-116
Brooklyn Nets-Miami Heat 93-106
Toronto Raptors-Indiana Pacers 118-100
New Orleans Pelicans-Atlanta Hawks 99-102
Miwaukee Bucks-Minnesotna Timberwolves 108-113
Phoenix Suns-Sacramento Kings 107-110
Portland Trail Blazers-Memphis Grizzlies 116-96
Los Angeles Clippers-Cleveland Cavaliers 79-92