Motorbalesetben meghalt a háromszoros Super Bowl-győztes amerikaifocista

Miami Dolphins v New England Patriots @nogins 51441417
FOXBORO, MA - OCTOBER 10: David Patten #86 of the New England Patriots celebrates a 28 yd reception in front of teamates David Givens #87 and Kevin Kasper #10 against of the Miami Dolphins on October 10, 2004 at Gillette Stadium in Foxboro, Massachusetts. (Photo by Rick Stewart/Getty Images) *** Local Caption *** David Patten;David Givens;Kevin Kaspe
Vágólapra másolva!
Motorbalesetben meghalt David Patten háromszoros Super Bowl-győztes korábbi amerikaifoci-játékos. 

A 47 éves egykori szélső elkapó (wide rciever) a Dél-Karolina állambeli Columbia város közelében szenvedett halálos balesetet, miután egyelőre tisztázatlan körülmények között a felezővonalat átlépve karambolt okozott, amelyben két autó is érintett volt, az egyik sofőrjét kórházba kellett szállítani.

Patten amolyan vándormadár volt az NFL-ben, 1997 és 2008 közötti aktív karrierje (2009-ben és 2010-ben már csak az edző csapatokban számítottak rá) során öt csapatban fordult meg, de szerencséjére éppen pályafutása csúcsán volt a legjobb helyen: 2001 és 2004 között ugyanis négy szezont töltött a New England Patriots csapatában, amelyikkel háromszor nyerte meg ez idő alatt a Super Bowlt. A 2001-es szezon fináléjában a St. Louis Rams ellen 20-17-re megnyert mérkőzésen a második negyedben ő kapta el a Drew Bledsoe sérülése miatt pályára lépő csereirányító, Tom Brady első SB-ban adott touchdown passzát.