Elszabadult a Görög Szörny, félelmetes volt, amit művelt - videó

2021 NBA Finals - Game One GettyImageRank1 Basketball - Sport USA Arizona Phoenix - Arizona NBA Finals Photography Phoenix Suns Milwaukee Bucks NBA NBA Pro Basketball Playoffs Game One Second Half - Sport Topix Bestof Bestpix Giannis Antetokounmpo Persona
PHOENIX, ARIZONA - JULY 06: Giannis Antetokounmpo #34 of the Milwaukee Bucks is pressured by Deandre Ayton #22 and Cameron Johnson #23 of the Phoenix Suns during the second half in Game One of the NBA Finals at Phoenix Suns Arena on July 06, 2021 in Phoenix, Arizona. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Chris Coduto/Getty Images/AFP (Photo by Chris Coduto / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Phoenix Suns 118-108-ra nyert otthon a Milwaukee Bucks ellen az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) nagydöntőjének második felvonásán, így 2-0-ra vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcában.

A vendégeknél a kétszeres MVP Jannisz Antetokunmpo mindent megtett a győzelemért, de ez is kevésnek bizonyult: a keleti főcsoport döntőjében súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett görög kosaras 42 pontot dobott és leszedett 12 lepattanót, viszont nem igazán voltak társai.

Talán ezt hozta a Bucks játékosainak tudomására az egyik időkérésnél, amikor láthatóan nem fogta vissza magát. Igyekezett feltüzelni a társait.

Antetkounmpo többszörösen is bekerült a liga históriás könyvébe ezen az estén: egyrészt nem túl vidám tény, hogy LeBron James, Shaquille O'Neal és Charles Barkley után ő lett a liga történetének negyedik játékosa, akinek a csapata úgy veszített meccset a döntőben, hogy ő maga legalább 40 pontot és 10 lepattanót ért el.

Másrészről azonban Michael Jordan 1993-as szuperprodukciója óta Jannisz az első, aki egy NBA-döntő harmadik harmadában eljutott 20 pontig. Abban a fináléban Air Jordan ugyancsak a Suns ellen érte el ezt a bravúrt.

Ezzel szemben a hazaiaknál a teljes kezdő kiválóan teljesített: a 31 pontos Devin Booker mellett Chris Paul 23 ponttal és a 8 gólpasszal zárt. Kettejük mellett Mikal Bridges (27 pont, 7 lepattanó), Jae Crowder (11 pont, 10 lepattanó) és Deandre Ayton (10 pont, 11 lepattanó) is jócskán kivette a részét a sikerből.

A Phoenix - amely két évvel ezelőtt még a nyugati konferencia leggyengébb csapata volt - története első bajnoki sikerére hajt és 1993 óta először játszik nagydöntőt. Az 1971-ben bajnok Bucks 1974 után harmadszor finalista.

Eredmény, döntő, 2. mérkőzés:
Phoenix Suns-Milwaukee Bucks 118-108
A négy győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a Phoenix Suns javára.