Vágólapra másolva!
A 42 pontos Anthony Davis vezérletével a címvédő Los Angeles Lakers 123-110-re legyőzte a vendég Phoenix Sunst az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

A legnagyobb sztárját, LeBron Jamest nélkülöző kaliforniaiak a 12 lepattanót is gyűjtő Davis vezérletével 21 pontos előnyre tettek szert a harmadik negyed végére, innen pedig nem volt visszaút az esélyesebb arizonai gárda számára. A Lakers magasembere, Anthony Davis visszatalált a sérülés előtti formájához: a magasbedobó 42 pontot szerzett 13/27-es mezőnymutatóval és 15/17 büntetővel, leszedett 12 lepattanót, kiosztott 5 gólpasszt,

védekezésben pedig 3 labdaszerzés és 3 blokk került a neve mellé.

Mellette Alex Caruso (17 pont, 8 gólpassz) és Kentavious Caldwell-Pope (17 pont, 4/9 tripla) is kitett magáért.

Davis remekül játszott a Suns ellen Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Kevork Djansezian

A Phoenix Suns csapatában egyedül Chris Paul (13 pont, 10 gólpassz, 4 labdaszerzés) próbálta a lépést tartani a Lakers ellen, Devin Booker nem tudott jól játszani, Deandre Ayton 3 mezőnykísérlettel zárt.

A Lakers a siker ellenére is csak hetedik a nyugati főcsoportban, azaz selejtezős helyen áll, de csak egy győzelemmel van lemaradva a hatodik, biztos rájátszást jelentő pozícióban lévő Portland Trail Blazerstől. A második Suns viszont négy meccsel az alapszakasz vége előtt immár kettővel több kudarccal rendelkezik, mint az éllovas Utah Jazz.

A New Orleans Pelicans életben tartotta reményeit a rájátszás selejtezőjére azzal, hogy két sztárját, Zion Williamsont és Brandon Ingramet nélkülözve is győzött a Charlotte Hornets otthonában. A vendégeknél hatan is legalább 12 pontig jutottak, így Terry Rozier 43 pontja kevésnek bizonyult a hazaiak számára.

A meccs testvérpárbajt is hozott: a Pelicans színeiben Lonzo Ball 12, míg a Hornetsben játszó LaMelo Ball 22 pontot dobott.

A New Orleans 11. helyen áll nyugaton és két vereséggel gyűjtött többet, mint a 10., már selejtezős San Antonio Spurs.

A tavaly nagydöntős Miami Heat kulcsfontosságú meccset nyert, ugyanis hatodikként legyőzte a hetedik Boston Celticset, így most már kétmeccses előnye van riválisával szemben.

A floridaiak az első félidőben ellenállhatatlanul játszottak, 23 pontos előnyre tettek szert.

A hazaiak innen már csak szorossá tudták tenni az összecsapást, de fordítaniuk nem sikerült. A Heatnél hárman - Jimmy Butler, Bam Adebayo és Duncan Robinson - is legalább 20 pontot dobtak, míg a Bostonnál Evan Fournier 30, Jayson Tatum 29 ponttal emelkedett ki.

A keleten negyedik New York Knicks és a nyugaton ötödik Dallas Mavericks is nagy lépést tett a biztos rájátszás felé. Előbbi Derrick Rose 25 és Reggie Bullock 24 pontjával szoros rangadót nyert a Los Angeles Clippers otthonában, utóbbi Luka Doncic "csendesebb", 15 pontos meccse ellenére vendégként simán verte a Cleveland Cavaliers csapatát.

Eredmények:


Los Angeles Lakers-Phoenix Suns 123-110
Boston Celtics-Miami Heat 124-130
Los Angeles Clippers-New York Knicks 100-106
Charlotte Hornets-New Orleans Pelicans 110-112
Cleveland Cavaliers-Dallas Mavericks 97-124
Orlando Magic-Minnesota Timberwolves 96-128
Detroit Pistons-Chicago Bulls 96-108
Sacramento Kings-Oklahoma City Thunder 126-98