Vágólapra másolva!
A baseballpályák legkellemetlenebb balesetét szenvedte el Bryce Harper, az amerikai profi baseball-ligában (MLB) szereplő Philadelphia Phillies játékosa, amikor az ellenfél dobója egy gyors labdával fejbe találta.

A Phillies a hatodik inningben 3-3-ra állt idegenben a St. Louis Cardinals ellen, amikor a hazaiak dobója, Genesis Cabrera egy 96,9 mérföld per órás (kb. 156 km/h) száguldó labdával valósággal "kilőtte" az ütő helyen álló Harpert.

A két kispadot gyorsan megnyugtatták a játékvezetők, ami nem volt könnyű, ugyanis Cabreras a következő ütőt, Didi Gregoriust is telibe találta, igaz őt "csak" testen. A Phillies edzőjét, aki azt kiabálta a hibázó dobónak, hogy "a rohadt bázis fölé dobd a labdát", a biztonság kedvéért kiállították, az ilyenkor szokás tömegverekedés valami csodával határos módon elmaradt.

A fejbe dobott Harper saját lábán hagyta el a pályát, a mérkőzés után pedig mindenkit megnyugatott, hogy nem történt komoly baja.

"Minden rendben van. Minden (vizsgálati) eredmény rendben van... a CT is, szóval minden. A helyén van az arcom. Minden oké, hamarosan találkozunk" - mondta a közösségi oldalára feltöltött videóban.

Cabrera a meccs után bocsánatot kért Harpertől, és mielőbbi felépülést kívánt az ütőnek, elmondása szerint, túllendült a keze, ezért ment rossz helyre a labda.

A mérkőzést végül 5-3-ra a Phillies nyerte.