Az új idény első meccsén visszatérhetnek a nézők az amerikai baseball-stadionokba

Chicago Cubs v San Diego Padres GettyImageRank3 Color Image american league national league Horizontal SPORT BASEBALL
PEORIA, ARIZONA - MARCH 01: Young fans wave to players during the MLB spring training game between the San Diego Padres and the Chicago Cubs at Peoria Sports Complex on March 01, 2021 in Peoria, Arizona. Steph Chambers/Getty Images/AFP (Photo by Steph Chambers / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Nem április tréfa, hanem tény, hogy április 1-jén, az amerikai profi baseball-liga (MLB) új idényének első meccsén több mint egy év után visszatérhetnek a szurkolók a lelátókra.

Az örömteli hírt Lori Lightfoot, Chicago polgármestere jelentette be. Ennek értelmében április 1-jén a Chicago Cubs–Pittsburgh Pirates, egy héttel később pedig a Chicago White Sox–Kansas City Royals találkozón lehetnek végre szurkolók a Wrigley Fielden és a Guaranteed Rate Fielden. Ilyenre legutóbb több mint egy éve, a 2020-as szezon március eleji felfüggesztését megelőzően volt példa.

A polgármesteri döntés értelmében mindkét stadionba a jegyek legfeljebb 20 százaléka értékesíthető, ami egyaránt valamivel több mint 8000 szurkoló számára teszi lehetővé a helyszíni szórakozást. Természetesen továbbra is kötelező a kétméteres védő távolság betartása, a maszk viselése, és csak készpénzmentes fizetés lesz elérhető a büféknél és az ajándékboltoknál is.

Az MLB tájékoztatása szerint a két chicagói csapaton kívül további mintegy 25 klub jelezte, hogy hasonló lépésre készül.