Kiderült, hogy mi okozta Kobe Bryant és a lánya helikopterbalesetét

death Horizontal
Kobe Bryant nagyon szerette a lányát, Gigit, aki szintén életét vesztette a balesetben
Vágólapra másolva!
Hamarosan fény derülhet Kobe Bryant tavaly januári halálos balesetének okaira. A Nemzeti Közlekedésbiztonsági Ügynökség (NTSB) jövő héten jelenti be a tragédia részleteit feltáró vizsgálat eredményeit.

2020. január 26-án helikopter-baleset következtében életét vesztette a Los Angeles Lakers ötszörös NBA-bajnok legendája, Kobe Bryant, és a lánya, Gianna. A játékos halálhírére az egész világ óriási megdöbbenéssel reagált. A nyomozók már egy éve dolgoztak az ügyön.

A Nemzeti Közlekedésbiztonsági Ügynökség (NTSB) február 9-én szeretné bemutatni a vizsgálat eredményeit egy élő stream közvetítésben

-derül ki a TMZ oldaláról.

Kobe Bryant nagyon szerette a lányát, Gigit, aki szintén életét vesztette a balesetben Forrás: AFP/Chris Delmas

Az ügynökség elmondása szerint a baleset után megvizsgálták a helikoptert, de akkor nem találtak bizonyítékokat a motor meghibásodására. Hónapokkal később az NTSB szakértői azt mondták, hogy a gépet vezető pilótát, Ara Zobayant egy ködfelhő zavarta meg vezetés közben, és így nem láthatta azt a szikfalat, aminek nekicsapta a helikoptert. A szakértők azt is elárulták,

hogy a pilóta azt hitte, hogy kifelé tartanak a ködből, de közben már lefelé zuhantak.

A boncolási eredmények azt mutatták ki, hogy a baleset előtt Zobayan nem fogyasztott alkoholt és kábítószert sem.

A kosaras sztár, Kobe Bryant és a pilóta mellett még hét másik ember halt meg: a lánya, Gianna mellett Alyssa Altobelli, Keri Altobelli, John Altobelli, Christina Mauser, Payton Chester és Sarah Chester is életét vesztette.