Koronavírusos a New England Patriots sztárirányítója

Cam Newton New England Patriots
(FILES) In this file photo taken on September 27, 2020, Cam Newton of the New England Patriots passes the ball to warm up during the game against the Las Vegas Raiders at Gillette Stadium in Foxborough, Massachusetts. - The NFL game between the New England Patriots and Kansas City Chiefs scheduled for October 4, 2020, was postponed by the league on October 3, after positive Covid-19 tests by Newton and Chiefs reserve Jordan Ta'amu. (Photo by Maddie Meyer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)
Vágólapra másolva!
Pozitív koronavírustesztek miatt vasárnap helyett várhatóan kedden lesz a tengerentúli amerikaifutball-liga (NFL) negyedik játékheti rangadója, a címvédő Kansas City Chiefs és az egy évvel korábban bajnok New England Patriots mérkőzése.

Az ESPN szombati beszámolója szerint először a New England nyáron szerződtetett irányítójáról, Cam Newtonról derült ki, hogy pozitív lett a tesztje, emiatt ő biztosan nem lép pályára a rangadón. Később a Chiefsnél azt jelentették, hogy az együttes tartalékcsapatának irányítója, Jordan Ta'amu fertőződött meg. A két játékos közvetlen kontaktjait azonnal ellenőrizték, ám másnál nem mutatták ki a fertőzést.

Cam Newton, a New England Patriots irányítója is elkapta a koronavírust Forrás: AFP/2020 Getty Images/Maddie Meyer

A liga a két eset miatt úgy döntött, hogy az eredetileg vasárnapra kiírt rangadót későbbi időpontban, várhatóan kedden rendezik meg a 3-0-s mérleggel álló a címvédő otthonában.

A Patriots - köszönhetően Newton jó játékának is - 2/1-gyel kezdte a szezont, az irányító az első három mérkőzésen 714 yardot és két touchdownt passzolt, mellette 35 futásból 149 yardot és további négy td-t ért el.

Az NFL korábban - ugyancsak erről a játékhétről - koronavírusos megbetegedések miatt kénytelen volt elhalasztani az egyaránt százszázalékos Tennessee Titans és Pittsburgh Steelers egymás elleni találkozóját, amelyet október 25-én pótolnak majd.