NBA: a Miami csapata visszavonultatta az olimpiai bajnok mezszámát – videó

Miami Heat v Charlotte Hornets GettyImageRank3 SPORT nba BASKETBALL
CHARLOTTE, NORTH CAROLINA - MARCH 06: Dwyane Wade #3 of the Miami Heat reacts during their game against the Charlotte Hornets at Spectrum Center on March 06, 2019 in Charlotte, North Carolina. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Streeter Lecka/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) szombati játéknapjának Miami Heat - Cleveland Cavaliers mérkőzésén a hazai együttes visszavonultatta Dwyane Wade 3-as mezszámát.

Az ünnepélyes ceremónián természetesen ott volt a háromszoros bajnok, a 2019-ben visszavonult ikon. Wade összesen tizennégy szezonon keresztül segítette a Miamit a 2003-as draftolását követően. Számtalan rekordot tart a csapatnál, a játszott mérkőzések számában első, neki van a legtöbb szerzett pontja, gólpassza és labdaszerzése a franchise történetében. Wade előtt összesen öt mezszámot vonultatott vissza az együttes.

A 38 éves legenda köszönőbeszédében Kobe Bryantről is megemlékezett:

"Kobe azt mondta, a legfontosabb dolog, hogy megpróbálj inspirálni másokat, hogy ez által ők is nagyok lehessenek abban, amit csinálnak. Remélem téged is inspiráltalak."