Vágólapra másolva!
A sportoló szülők számára mindig örömteli érzés, ha a gyereküket láthatják a pályán játszani, ilyenkor nincs is náluk büszkébb ember. De mi van akkor, ha két porontyból is profi játékos lett, ráadásul egymás ellen kell pályára lépniük? Ilyenkor szinte lehetetlen dönteni, legtöbbször ezt a sorsra, vagy a szerencsére bízzák. Ezt csinálták Steph és Seth Curry szülei, Dell és Sonya.

Steph csapata, az NBA-ben címvédő Golden State Warriors a rájátszás nyugati döntőjében azzal a Portland Trailblazersszel játszik, amely öccsét, Sethet is foglalkoztatja. Amikor kialakult a párharc, a szülők, a szintén komoly NBA-múlttal rendelkező Dell, valamint Sonya megfogadták, hogy sorsolni fognak, ki kinek szorít majd. És ez így is történt:

A pénzfeldobás után Sonyára került Seth, Dellre pedig Steph meze, a két együttes első találkozójának végén pedig utóbbi fiú örülhetett. A Warriors Kevin Durant nélkül is 116-94-re győzött, és ebben Steph volt a főszereplő, ugyanis

beállította playoff-karriercsúcsát, 36 pontot szórt, közte 9 triplával, emelett kiosztott 7 gólpasszt és leszedett 6 lepattanót is.

Sethnek annyira nem ment a játék, hét kísérletéből mindössze egy ment be, így három ponttal zárt.

A mérkőzés után a kétszeres MVP, és háromszoros NBA-bajnok Steph elmondta, sosem fogja tudni megszokni az ilyen helyzetet. Amikor bedobott egy nagy kosarat, kinézett a lelátóra, és azt látta, hogy édesanyja egy Portland-mezben örül neki, amit eléggé furcsának talált.

Seth és csapata két nap múlva egyenlíthet.

Eredmény, nyugati főcsoport, döntő, 1. mérkőzés:
Golden State Warriors-Portland Trail Blazers 116-94

A párharc az egyik csapat negyedik győzelméig tart.