Bajnokesélyeshez méltó játékkal győzött a Philadelphia 76ers

Toronto Raptors v Philadelphia 76ers - Game Three GettyImageRank2 BASKETBALL
PHILADELPHIA, PA - MAY 02: Joel Embiid #21 of the Philadelphia 76ers dunks the ball against the Toronto Raptors in the fourth quarter of Game Three of the Eastern Conference Semifinals at the Wells Fargo Center on May 2, 2019 in Philadelphia, Pennsylvania. The 76ers defeated the Raptors 116-95. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mitchell Leff/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Philadelphia 76ers végig vezetve nyert csütörtökön a vendég Toronto Raptors ellen, amivel a harmadik mérkőzés után vezeti a két csapat párharcát az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) főcsoport-elődöntőjében.

A hazai csapatban különösen a 33 pontig juto Joel Embiid volt elemében, aki még 10 lepattanót is betett a közösbe, az egészen fantasztikus öt blokkjáról már nem is beszélve. De kiemelhető még a 22 pontot, valamint 9-9 lepattanót és asszisztot jegyző Jimmy Butler játéka is.

Joel Embiid élvezte a játékot:

A vendégek az első negyedben még szorossá tudták tenni a mérkőzést, 12 perc után csupán három pont volt hátrányuk, innen azonban már egyre csak nőtt a Sixers előnye, az utolsó negyedet pedig már el is engedte a találkozón egyetlen egyszer sem vezető Raptors. A kanadai csapat legjobbja az Embiidhez hasonlóan 33 pontig jutó Kawhi Leonard volt.

A Philadelphia utoljára 1983-ban tudott bajnoki címet nyerni, a szurkolók pedig úgy gondolják, most jött el az újabb elsőség ideje.

Eredmény, főcsoport-elődöntő 3. mérkőzés:
Keleti főcsoport:
Philadelphia 76ers-Toronto Raptors 116-95
Az állás: 2-1 a Philadelphia javára
A párharc az egyik csapat negyedik győzelméig tart.